"200 günde 15 bin çocuk katledildi"

"200 günde 15 bin çocuk katledildi"
Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Ragıp Sağdıç, partisinin haftalık toplantısında Gazze’de katledilen çocuklara dikkat çekti.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın devam ettiğini ve Gazze’deki çocukların halen daha katledilmeye devam ettiğini belirten Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Ragıp Sağdıç, artık somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Sağdıç, “Dünyada çocuklara atfedilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız bu haftada maalesef Gazze’de soykırım ve çocuk katliamı devem etmektedir. İşgal rejimi İsrail bilerek ve isteyerek doğrudan çocukları hedef almaktadır, 7 Ekim’den bu yana 200 günde 15 bin çocuk katledildi, günde 75 çocuk İsrail vahşeti tarafından katledilirken dünya ve bizler izlemek durumunda kalıyoruz” diye konuştu.

“İSRAİL GAZZE’DE ÇOCUKLARA SAVAŞ AÇMIŞ DURUMDA”

“İslam İşbirliği teşkilatı aciz, peki kuruluş amacı çocukları korumak olan UNICEF ne iş yapar İsrail’in katlettiği çocuklar için ne zaman harekete geçmeyi düşünmektedir?” sorusunu soran Sğıç, şöyle devam etti:

“Çocuk elbette çocuktur. Çocuk masumdur. Terör rejimi İsrail Gazze’de adeta çocuklara savaş açmış durumdadır, dünya tarihinde bu güne kadar hiçbir diktatör, hiçbir rejim veya hiçbir devlet bu denli alenen bir insanlık suçu işlememiştir. İnsan hakları denilince mangalda kül bırakmayan ülkeler katliam Müslüman coğrafyalarda olunca sadece seyrediyorlar.”

Yaşanan soykırım konusunda somut adımlar atılması gerektiğini söyleyen Sağdıç, “Zalime onun anladığı dilden konuşmak, korku salacak, mazlumlara umut olacak çocukların yüzünü güldürecek somut adımlar atmanın zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sadece kınamak ve bildiri yayınlamakla yetinemeyiz, artık sözün bittiği yerdeyiz Gazi meclisimizin iktidar ve muhalefeti ile bir olup bu konu hakkında ciddi adımlar atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.