Aile hekimliği çalışanları mücadelelerini sürdürüyor

Aile hekimliği çalışanları mücadelelerini sürdürüyor
SES Eskişehir Şubesi “Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor” eylemlerinin dokuzuncu haftasında mücadelelerini sürdürüyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi, Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor” başlığı altında 21 Şubat 2024 tarihinde eylemlilik sürecine başladı. Eylem süreçlerinin dokuzuncu haftalarında olduklarını söyleyen Şube Eş Başkanı Bülent Yıldırım, taleplerini bir kez daha yineledi.

Yıldırım, “Haftalardır gündeme getirdiğimiz vergide adaletsizlik ve buna karşılık taleplerimiz hükümet tarafından karşılık bulmamıştır. Talebimizi bir kez daha ilan ediyor, hükümetin vurdumduymazlığına tahammülümüzün kalmadığını bildiriyoruz. Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilmesini istiyoruz. Ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını talep ediyoruz. Bunun için 9 haftadır yürüttüğümüz Çarşamba eylemlerini sonuç alana dek süresiz sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ÇALIŞANLARIN FERYADI DUYULMAMAKTADIR”

Talepleri karşılanana dek mücadeleye devam edeceklerini belirten Yıldırım, “Hükümetin hazineden beslediği şirketler, denetime tabi olmayan kamudan yapılan hesapsız harcamalar, halkın ve çalışanların sırtına yüklenen vergilerle doldurulan hazine kasasından yapılmakta, aylardır vergi adaletsizliğini dile getiren çalışanların feryadı duyulmamaktadır. Talebimiz karşılanana dek tüm ASM’de her Çarşamba eylem yapmaya, haklarımız için mücadele etmeye kararlıyız. Bizler ücretli kesim olarak gelecek hafta 1 Mayıs’ta, vergi ve gelir adaletsizliğini daha büyük emekçi kitlesiyle birlikte dile getirip haklarımızı almak için mücadelemizi büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.