"Altyapı yatırımları büyük hız kazandı"

“Altyapı yatırımları büyük hız kazandı”
Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ve Avrupa Yatırım Bankası tarafından kredilendirilen ve ihalesi yapılan Altyapı Projesi, Fevzi Çakmak, Çamlıca, Gündoğdu, Emek ve 71 Evler’in ardından şimdi de Sazova, Zincirli Kuyu, Çankaya...

Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Avrupa Yatırım Bankası tarafından kredilendirilen ve ihalesi yapılan Altyapı Projesi, Fevzi Çakmak, Çamlıca, Gündoğdu, Emek ve 71 Evler'in ardından şimdi de Sazova, Zincirli Kuyu, Çankaya ve Erenköy Mahalleleri'ne yayılıyor. Söz konusu mahallelerdeki altyapı çalışmalarına mahallelerde düzenlenen törenle başlanılırken, çalışmaların ilk harcını Başkan Büyükerşen mahalle sakinleri ile birlikte attı.
Başkan Büyükerşen'e, Eskişehir'de yaşama geçirdiği büyük projelerden dolayı, Sazova Mahalle Muhtarı Kamil Emre tarafından teşekkür plaketi verirken, Sazova Mahallesi sakinleri adına da ilköğretim okulu öğrencileri tarafından çiçek verildi.
Törenlerde konuşan Başkan Büyükerşen Eskişehir'in tamamındaki altyapı eksiklerini giderecek olan Büyük Altyapı Projesi kapsamında Fevzi Çakmak, Çamlıca, Gündoğdu, Emek ve 71 Evler Mahalleri'nden sonra şimdi de Sazova – Elmalık, Zincirlikuyu, Çankaya ve Erenköy Mahalleri'nde çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Özellikle Sazova Elmalık mevkiinin ciddi altyapı sıkıntısı çektiğine değinen Başkan Büyükerşen "Diğer mahallelerde olduğu gibi altyapı eksiği bulunan Elmalık bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza da altyapı eksiklerinin tamamını gidereceğimize dair söz vermiş ve altyapı projesinin hazırlanmakta olduğunu ifade ederek, hemşerilerimizden biraz daha sabır istemiştik.
Hazırladığımız Altyapı Projesine, Avrupa Yatırım Bankası'ndan finansman sağlamak için çok çaba harcadık. Dış kredi ile yapılan işlerde proje hazırlığı, finansman süreci, müşavirlik hizmetlerinin alımı, ihaleyi yapma ve ihalenin Avrupa Yatırım Bankası'nca onaylanması biraz zaman alıyor.
İşte bugün altyapı eksiklerinin giderilmesi için verdiğimiz sözün yerine getiriyoruz. 2008 yılının sonlarına doğru tamamlamayı planladığımız çalışmalar ile Sazova Mahallemiz 15,5 kilometre, Zincirlikuyu Mahallemiz 10,6 kilometre, Erenköy ve Çankaya Mahallelerimizde 9,4 kilometrelik yeni altyapıya kavuşturuyoruz" dedi. ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım ise altyapı çalışmalarının sadece bu mahallelerle sınırlı kalmayacağını Proje kapsamında, altyapı eksiği bulunan mahallelerin tamamında çalışma gerçekleştirileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.