"Aman ha... Evinizin tapusuna sahip olun"

“Aman ha... Evinizin tapusuna sahip olun”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi dün parti binasında milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi. Toplantıya, yeni dönemde Kocaeli’nden aday olan Cevdet Selvi’nin yanı...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi dün parti binasında milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi. Toplantıya, yeni dönemde Kocaeli'nden aday olan Cevdet Selvi'nin yanı sıra aday gösterilmeyen Mehmet Ali Arıkan da katıldı. Vedat Yücesan ise toplantıya katılmadı.
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı ve Selvi'nin kimi zaman sitemli kimi zaman umutlu sözler söylediği konuşmasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la ilgili sözleri de uzun süre alkışlandı.
Eskişehir'e güzel şeyler söylemek için geldiğini, ancak terör yüzünden güzel şeyler söylemesinin olanaklı olmadığını belirterek konuşmasına başlayan Selvi, AKP hükümetini terör konusunda acil önlem almaya çağırdı. Türkiye'nin terör belasından kurtulamadığı sürece aydınlık bir gelecek umudu olmayacağını kaydeden Selvi, "hükümet elindeki çoğunlukla Anayasayı olur olmaz şekilde değiştirmeye uğraşacağına terör için inisiyatifini kullanmalı ve bu konuda gerekirse TBMM'ni acilen toplantıya çağırıp gerekeni yapmalıdır"
Cevdet Selvi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın dış güçlerinde güdümünde hareket ettiğini ve Türkiye'nin çıkarlarını hiçe saydığını da iddia etti.
Konuşmasının ikinci bölümünde Eskişehir'e teşekkür etmek için geldiğini söyleyen Selvi, 3 milletvekilinin de hemen her hafta Eskişehir'e geldiğini ve tüm gelişmelerle ilgili olarak Eskişehirlilere ve partililere bilgi verdiklerini hatırlatan Selvi, "ancak biz CHP milletvekillerinin gösterdiği bu hassasiyeti ne yazık ki AKP milletvekilleri göstermedi" dedi.
Eskişehir'in özelliği olan ve başka şehirlere benzemeyen tarafları olduğunu anlatan Selvi, "dünyanın neresine gidersem gideyim, benim asli görevim Eskişehir'e sahip çıkmak, Eskişehir'in çıkarlarını korumaktır" şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi sözlerini şöyle sürdürdü:
"CHP'ye ülke çapında 2 bin 600, Eskişehir'de de 20'ye yakın başvuru oldu. Ne yapalım ki Eskişehir için sınır 6. Dışarıda kalan 12 arakadaşımız için yapılacak bir şey yok. Ancak siyaset uzun soluklu, sabır isteyen, zaman isteyen bir uğraş. Bizim için listeye girenler kadar girmeyenler de muteberdir. Artık siyasette hele hele CHP'de ince hesaplara, çelişkilere, dedikodulara yer yok. Kırgınlığa, küskünlüğe hiç yer yok. Zaman ülkeyi kurtarma zamanıdır ve bu görev de Cumhuriyet Halk Partisi'nindir.
Eskişehir başka kentlere benzemez. Ben inanıyorum ki, bu seçimde Eskişehir 6-0 yaparak tüm ülkeye yine örnek olacaktır. CHP'nin bu gücü vardır. Buna önce kendimiz inanmalıyız.
Ben Kocaeli milletvekili adayı olunca 3 gün kimseyle konuşmadım. Yalnızca kendimle baş başa, kendi vicdanımla ve mantığımla hesaplaştım. Ben ne Eskişehir'de, ne de Türkiye'nin başka bir ilinde başımı öne eğecek hiçbir şey yapmadım. Ancak Eskişehir'de bazı gazeteci arkadaşlar hala benim hakkımda olumsuz şeyler yazıyorlar. Ne yapmalıydım, dünyanın öbür ucuna mı gitmem gerekiyordu? Bu kadar kin ve nefret nedendir, anlamıyorum. En azından hemşerilerine biraz daha saygılı olmalarını beklerdim.
Taktiri Eskişehirlilere bırakıyorum. Her zaman olduğu gibi iyilikler bölüşüldü, olumsuzluklar bana kaldı."
AKP'nin Eskişehir adayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la ilgili olarak da çeşitli değerlendirmelerde bulunan Cevdet Selvi'nin, "mısır, yumurta deyince aklınıza kim geliyor, aman durun sakın söylemeyin, Sümerbank'ı tarihten sileceğim deyince aklınıza kim geliyor, aman söylemeyin..." şeklindeki sözleri salonda bulunanları güldürürken uzun süre de alkışlandı. Selvi Kemal Unakıtan'la ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ve buna benzer sözler edilince aklınıza kimin geldiğini ben söyliyeyim; Kemal Unakıtan...
Kendisi Cumhuriyetin 84 yılda ortaya çıkardığı eserleri, kurumları, kuruluşları sata sata Eskişehir'e kadar geldi. Aman ha, evlerinizin tapusuna, bahçenizin duvarına iyi sahip olun, sıkı sıkı sarılın...
Kemal Unakıtan'ın dokunulmazlığını burada Eskişehirliler sandıkta kaldıracaktır. Siz onun dokunulmazlığını sandıkta kaldırın, hesabını sormayı bize bırakın. Kendisi meydanlarda pembe tablolar çizecek, bir çok içi boş vaat verecektir. Aman ha bu pembe vaatlere kanmayın. Bu güne kadar ne yaptılar ki bundan sonra ne yapacaklar?
Ben Eskişehirlilere güveniyorum; Kemal Unakıtan'ın dokunulmazlığını sandıkta kaldırın ki altından neler çıkacağını tüm Türkiye görsün..."
Cevdet Selvi daha sonra tek tek adayları tanıtarak kendileriyle ilgili düşüncelerini dile getirdi.
Daha sonra kürsüye gelen milletvekili Mehmet Ali Arıkan da tüm partililere teşekkür ederek,milletvekilliği döneminde yaptıklarıyla ilgili bilgi verdi. Arıkan, bundan sonra da CHP için elinden geleni yapacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.