Anadolu basını son anda kurtuldu

Anadolu basını son anda kurtuldu
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Teşkilat Başkanı Yılmaz Karaca, konuyla ilgili verdiği bilgide, "AK Partili milletvekilinin verdiği önerge ilk haliyle geçseydi Anadolu Basınının kapısına kilit vurulacaktı, son andaki müdahalemiz...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Teşkilat Başkanı Yılmaz Karaca, konuyla ilgili verdiği bilgide, "AK Partili milletvekilinin verdiği önerge ilk haliyle geçseydi Anadolu Basınının kapısına kilit vurulacaktı, son andaki müdahalemiz ve milletvekillerinin duyarlı davranması ile bu darbe son anda önlendi" dedi.
TBMM'nin tatile girmesine çok az bir zaman kala yıldırım hızıyla, yangından mal kaçırırmış gibi Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş tarafından getirilen kamu ihalesi kanununda yapılmak istenen değişiklikle 3 yıl süre ile çerçeve sözleşme şartı bir anda Anadolu basınının var olmasını sağlayan resmi ilanlar elinden alınacaktı.
Olayın duyulması ile tepkilerini koyan Anadolu basını temsilcileri son anda kararı en aza indirerek derin bir nefes aldı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Teşkilat Başkanı Yılmaz Karaca, "Eğer kayseri milletvekilinin değişikliği ilk haliyle geçseydi Anadolu basını önemli bir darbe alacaktı. Başta Genel Başkanımız Nazmi Bilgin, Cemiyet Başkanlarımız. CHP Eskişehir milletvekili Vedat yücesan, CHP İzmir Milletvekili ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Erdal Karademir'in ön müdahalesi ve daha sonra da AK Parti milletvekillerinin desteğiyle büyük darbe en aza indirilmiş, tüm kurumlar için getirilmek istenen ve resmi ilanları kaldırmayı hedefleyen 36 aylık çerçeve sözleşmesi sadece Sağlık bakanlığı alımları için sınırlandırılmış ve 36 ay 24 aya düşürülmüştür. Ayrıca en az bir gazetede ilan yayımlanma zorunluluğu getirilmiştir. Oldu bittiye getirilmek istenen olaya duyarlı yaklaşan gerek CHP'li, gerekse AK Partili milletvekillerine teşekkür ederiz" dedi.
Karaca açıklamasına şöyle devam etti. "Görülüyor ki, Anadolu Basını temsilcileri ve Federasyonumuzun güç birliği bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm zorlukları aşacaktır, birlikteliğimizin ne kadar önemli olduğu bir daha görülmüştür. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.