Avrupa'nın ilk müslüman belediye başkan adayı

Avrupa’nın ilk müslüman belediye başkan adayı
Belçika Milletvekili Emirdağlı Veli Yüksel, Eskişehir’deki Emirdağlılar Sosyal Dayanışma Eğitim Ve Kültür Vakfı’na ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Emirdağlılar Vakfı’nın yönetim kurulu karşıladı. Ziyaret samimiyetle...

Belçika Milletvekili Emirdağlı Veli Yüksel, Eskişehir'deki Emirdağlılar Sosyal Dayanışma Eğitim Ve Kültür Vakfı'na ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Emirdağlılar Vakfı'nın yönetim kurulu karşıladı. Ziyaret samimiyetle ve sohbet havası içerisinde gerçekleştirildi.
Emirdağlı vekil ve vakıf yetkilileri arasında karşılıklı görüş ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Emirdağlı hemşehrimiz Belçika milletvekili Veli Yüksel ziyaret esnasında yaptığı açıklamada : " Eskişehir'deki Emirdağlılar Vakfı'na ilk defa geldim. Emirdağlı hemşehrilerimle tanıştım ve Emirdağ havasını teneffüs ettik. Bundan dolayı mutluluk duydum. Her yıl Eskişehir'e geldiğimde Emirdağlılar Vakfı'na uğrayacağım. Vakıf yetkilileri beni çok sıcak şekilde karşıladı. Belçika'da şu an yüz bin Emirdağlı Hemşehrilerimiz bulunmaktadır. Avrupa'da ilk defa bir Hristiyan Partisi bir müslümanı Belçika'nın Gent şehrine belediye başkanı adayı olarak beni gösterdi. Bu ilkin güzel bir neticeye ulaşması için ben de tüm hemşehrilerimden destek ve ilgilerini bekliyorum. " dedi.
Emirdağlılar Vakfı yetkilisi Ertuğrul Altınel de yaptığı açıklamada şunları söyledi : " Belçika'da vekillik yapan Emirdağlı hemşehrimiz Veli Yüksel'in Vakfı'ımızı ziyaret etmesinden dolayı çok büyük mutluluk ve gurur duyduk. Bundan sonraki adımda ise Belçika'da müslüman ve Türk bir belediye başkanının olması çok önemli ve manalıdır. Bu belediye başkanının Emirdağlı olacak olması bizler için ayrıca bir gurur vesilesi olacaktır. Böyle bir adaylığı Belçika'da olmasak da, Türkiye'den tüm kalbimizle destekliyoruz."
Hemşehrimize Emirdağ kitabı ve Emirdağ dergisi hediye edilerek samimi ve güzel temennilerle görüşme tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.