BAHAR OPERASYONU, 9 GÖZALTI

BAHAR OPERASYONU, 9 GÖZALTI
Hırsızlık yapmak maksadıyla suç örgütü kurdukları iddia edilen 9 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, son günlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının ardından "Bahar" adı verilen operasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü...

Hırsızlık yapmak maksadıyla suç örgütü kurdukları iddia edilen 9 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, son günlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının ardından "Bahar" adı verilen operasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bir şebekeyi çökertti.
Huzur Mahallesi Yalı Sokağı'nda bir marketten hırsızlık yaptıktan sonra bir otomobille kaçmaya çalışan H.K. (18), G.D. (22), H.D. (29) ve V.N. (17), Emek Mahallesi Güz Sokağı'nda yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadesi doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, 4 şahısla birlikte muhtelif semtlerde 8 işyeri ve 3 evden olmak üzere 11 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen E.D. (19), M.K. (32) ve H.H.K. (19) ile A.K. (40) ve İ.O.'yu (22) da yakaladı.
Şüphelilerin evleri, işyerleri, otomobilleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 11 televizyon, 2 VCD, 3 kaset çalar, 1 CD çalar, 8 ses sistemi kolonu, 6 piknik tüpü, 2 çocuk bisikleti, 3 elektrikli süpürge, 2 ütü, 1 takım çatal bıçak seti, küçük ev aletleri, sigara, gıda maddesi, yorgan, battaniye, yatak örtüsü ile hırsızlık olayında kullanılan 3 demir levye, 1 demir kesme makinesi, 1 pense, 2 bıçak ve benzeri suç aletleri ele geçirildi. Çalınan malzemeler arasında bir kangal sucuğun da olması dikkati çekti. Gözaltına alınan şüphelilerden H.D, V.N, H.K. ve A.K.'nın bir süre önce 14 yaşındaki bir kıza tecavüz olayına da karıştıkları iddia edildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 kişi ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, ev, işyeri ve otomobil hırsızlığı yapmak, çalıntı malları almak ve satmak, küçük yaşta kız çocuğuna tecavüz etmek'' suçlarından haklarında düzenlenen tahkikat evraklarıyla birlikte adliyeye sevk edildi.
Asayiş Şube Müdürü Mustafa Özefe ile birlikte operasyonla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, Eskişehir polisinin halktan aldığı destekle başarıdan başarıya koştuğunu belirterek, "Sokaktaki polisimiz, gece-gündüz görev yapıyor. Asayiş şubemiz başarılı bir operasyon daha gerçekleştirerek, 'Tarantula' operasyonundan sonra ilimizde en büyük hırsızlık çetesini çökertti.
Uzun süren takip neticesinde sonlandırılan operasyona 'Bahar' kod adını verdik. Yakalanan şahıslarla birlikte 8 işyeri ve 3 evden hırsızlık olayı aydınlatıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.