Bilet uğruna can verdi
Bir halk otobüsü şoförü, bilet yüzünden tartıştığı 2 özel güvenlik görevlisi tarafından istinat duvarından itilince 4,5 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.
Şüphelilerden biri de ölen şoförün üzerine düşüp hafif yaralandı. Olay, Akarbaşı Mahallesi Odunpazarı otobüs duraklarında meydana geldi. İddiaya göre, Şirintepe Mahallesi'nden Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampusu'na giden '19' numaralı 26 ED 307 plakalı halk otobüsünün şoförü Ertuğrul Balcı (50), araca yolcu olarak binen özel güvenlik görevlileri E.Ö. (33) ve N.G. (26) ile validatör cihazına "bilet okutmama" meselesi yüzünden tartıştı. Münakaşanın otobüs dışında kavgaya dönüşmesiyle söz konusu kişilerin duraktaki büfe ile istinat duvarı arasındaki boşluktan aşağı ittikleri öne sürülen Balcı, yaklaşık 5 metre yükseklikten düştü. Başını beton zemine çarpan evli ve 3 çocuk babası Ertuğrul Balcı, olay yerinde hayatını kaybetti. Şüphelilerden E.Ö.'nün de Balcı'nın üzerine düşüp hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Polis, olaydan sonra 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Ekipler olay yerinde inceleme başlatırken, büfe yanına düşen bir ayakkabı dikkati çekti. Olaydan yarım saat önce eşinin kendisine yemek getirip başka bir otobüsle evine geri döndüğü belirtilen Balcı'nın, bir süre önce Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESULAŞ şirketinden emekli olduğu ve kısa süre önce de halk otobüsünde şoför olarak çalışmaya başladığı ancak henüz emeklilik ikramiyesini bile alamadığı öğrenildi.
Ertuğrul Balcı'nın cenazesi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi. Olay yerine gelen Eskişehir Özel Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı İbrahim Altunoğlu, şüphelilerin bir kurumda güvenlik görevlisi olduklarını öğrendiğini belirterek, "Edindiğim bilgiye göre alkollülermiş. Şoför arkadaşımızı iterek aşağı düşürmüşler" dedi.
Şüpleliler Adliye'ye sevk edildi. Yapılan ilk sorgulamanın müteakip serbest bırakıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.