"Çankaya aydınlık kalsın"

“Çankaya aydınlık kalsın”
Adalar ve Köprü üzerinde eylem... Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (ESTKB) tarafından “Çankaya aydınlık kalsın” başlıklı bir kampanya başlatıldı.Kampanya nedeniyle Adalarda bir araya gelen sivil toplum örgüt temsilcileri...

Adalar ve Köprü üzerinde eylem... Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (ESTKB) tarafından "Çankaya aydınlık kalsın" başlıklı bir kampanya başlatıldı.
Kampanya nedeniyle Adalarda bir araya gelen sivil toplum örgüt temsilcileri ve üyeleri ellerini kenetleyerek bir zincir oluşturdular.
Adalardan başlayıp Köprüyü de geçen etten duvar porsuk bulvarına kadar uzandı.
"Çankaya aydınlık kalsın" sloganıyla buluşan onlarca sivil toplum üyesi adına bir açıklamada bulunan Faik Dikmen "Cumhurbaşkanlığı makamı ülkemiz için yaşamsal önemdedir. Çankaya; ülkemizin birliğinin, ulusal bütünlüğünün, laik demokratik cumhuriyetin temsil edildiği kaledir. O kalenin surlarından fışkıran Atatürk aydınlanmasının ışığı, tüm yurdumuzu sarar ve kucaklar. Ne yazık ki, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemizde derin kaygılar oluşturmaktadır.
Çünkü, kayıtlı seçmenin %25 oyunu alıp, mecliste %65 çoğunluğu sağlayan iktidar, kendi başına Cumhurbaşkanını seçmek istemektedir. Bu durum, yasalara uysa da, hukuk, demokrasi ve etiğe aykırıdır.
Ayrıca, seçimin, Anayasa'nın öngördüğü gibi uzlaşma esasına göre değil, dayatmacı bir tavırla yapılmak istenmesi, iyi niyetten uzak bir davranıştır.
Dahası, bu iktidar devletin tüm kurumlarıyla kavgalıdır. Yargı, Üniversiteler, Ordu, Cumhuriyet ve Cumhuriyetin en büyük eseri olan laiklik ile sorunlar yaşamaktadır" dedi.
Dikmen "Cumhurbaşkanlığı makamına göz dikenlerin niyet ve söylemleri ise, endişeyi daha da arttırmaktadır. "Demokrasi bir amaç değil, bir araçtır" diyen, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalandır" buyuran, "Hem Müslüman, hem laik olunamaz" diyebilen, "Ben laik değilim" itirafını yapan ve laiklik karşıtı olduğunu çekinmeden söleyen biri, ya da işaret ettiği kişi, Cumhurbaşkanı olamaz ve laiklik andı içemez. Cumhuriyetimizin ve laikliğin söz konusu olduğu bu noktada, bir duruş sergilemek yurttaş sorumluluğudur. Sessiz kalamayız, kalmamalıyız. Çankaya'nın kirlenmesine izin vermemeliyiz. ESTKB olarak, sessiz kitlenin sesi olduğumuza inanıyoruz. Cumhuriyetin özgür ve çağdaş yurttaşları olarak, Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Bunun için el ele veriyoruz. 02 Nisan 2007 Pazartesi gününden başlayarak, Pazar hariç her gün, saat 12.30-13.00 arasında, Adalar Migros önünde, "Bir el tut, Çankaya Aydınlık kalsın" eylemi için orada olacağız. Tüm Eskişehirlileri bu duruşa el vermeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.