"Çocukların sorunları çözülmeli 23 Nisan’da yüzler gülmeli"

"Çocukların sorunları çözülmeli 23 Nisan’da yüzler gülmeli"
Çocukların yıllardır yaşadığı çeşitli sorunlar dolayısıyla 23 Nisan’lar eski coşkusundan uzak yaşandığı düşünülüyor.

Dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizde coşku ile kutlanması beklenirken çocukların çığ gibi büyüyen sorunları ve bayramlara gereken önemin verilmemesi dolayısıyla Eskişehirli eğitimciler tarafından 23 Nisanların sönük geçtiği düşünülüyor. Diğer yandan da bu 23 Nisan’da çocukların yaşadığı sıkıntılara kalıcı çözümler üretilmesi bekleniyor.

“KUTLAMALAR OLACAK AMA ESKİ COŞKU YOK”

Öğrencilerin halen daha devam eden sorunlarının yanı sıra 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın eski coşkusu kalmadığını ifade eden Hürriyetçi Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Erol Ger, şunları söyledi:

“Milli Eğitim’de sıkıntılar hiç bitmiyor. Çocuklar bayramlarını bayram gibi yaşayamıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın şenlik havası içinde geçmesini isteriz ama öğrenciler okullara hapsoldu. Belli programların; belediye, STK desteğiyle bayram kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde bu bayramların daha farklı, coşkulu kutlanması gerekiyor ama bu coşkuyu göremiyoruz. Eski 23 Nisan Çocuk Bayramlarını arıyoruz. İlimizde merkezi kutlamalar olacak ama eski coşku yok. Biz bir ay öncesinden hazırlıklara başlardık ama şimdi sönük geçiyor. Belki de duyarsızlaştırıldık, o yüzden sıradan ve sönük geçiyor. 23 Nisan ülkemizde çok önemli bir gün, o yüzden daha farklı kutlanmalı. Sorumluluklar genişletilmeli, bütün okullar kutlayabilmeli. Dünyada tek çocuk bayramı olan ülkeyiz ama böyle göstermelik kutlamalarla, birkaç dakikalık durumla geçiştirilecek. İsteksiz ve zorunlu kutlanıyor gibi bir durum var. Umarım yarınlar güzel olur.”

“23 NİSAN’DA ÇOCUKLARIMIZIN YAŞADIĞI SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETELİM”

Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman da; öğrencilerin, çocukların içerisinde bulunduğu sıkıntılı süreçlere değinerek, “Bugün, dünyada çocuklara bayram adamış tek ulus olmanın kıvancını yaşamanın günüdür. Ancak günümüzde çocuklarımız çağdaş, bilimsel, laik, kamusal eğitim alamamaktadır. Çocuk işçi sayısı, her geçen gün artmakta, hatta meslek okulları, MESEM’ler, kayıt dışı istihdama göz yumma politikaları vesilesiyle çocuk işçilik sıradanlaştırılmaktadır. Çocuklarımız, barınmadan sağlığa kadar birçok temel hakkına erişmekten uzaktır. Okul çağında olmasına rağmen, sokaklarda, tarlada, fabrikada çalıştırılan, şiddetin, istismarın, zorla ve erken yaşta evliliklerin kurbanları olan milyonlarca çocuk bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yurtman, “Devlet, ‘çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek’le sorumludur. Ülkeyi yönetenler, çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir. Çocuklar taciz ve tecavüze karşı korunmasız bırakılmakta, çocuklar mağdur edilirken tecavüzcüler ise özgür bırakılmaktadır. Çocuk haklarına yönelik olarak ortaya çıkan tablo ülkemizde çocuk haklarının sadece kağıt üzerinde kaldığını göstermektedir. Tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır. 23 Nisan’da çocuklarımızın yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretelim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.