DSP'de il başkanı Kavas aday adayı

DSP’de il başkanı Kavas aday adayı
Ayhan Kavas, Demokratik Sol Parti il başkanlığı görevinden istifa etti. Kavas, yapılacak genel seçimde milletvekili aday adayı olduğunu da açıkladı.Parti binasında kararını açıklayan Kavas, 3 yıl boyunca yürüttüğü il başkanlığı...

Ayhan Kavas, Demokratik Sol Parti il başkanlığı görevinden istifa etti. Kavas, yapılacak genel seçimde milletvekili aday adayı olduğunu da açıkladı.
Parti binasında kararını açıklayan Kavas, 3 yıl boyunca yürüttüğü il başkanlığı görevinde kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Sonuç ne olursa olsun bundan sonra da sade bir parti üyesi olarak da DSP için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydeden Kavas, aday adaylığı açıklamasının DSP için geçerli olduğunu, CHP ile girilebilecek olası bir işbirliği durumunda hem koşulları hem de kendi durumunu yeniden değerlendireceğini dile getirdi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in CHP ile işbirliği olması durumunda seçimde aday olmayacağını kaydeden Kavas, "işbirliği nedeniyle CHP listelerinden seçime girilmesi durumunda Sayın sezer'in DSP Genel Başkanlığı'ndan ayrılması ve CHP üyesi olması gerekiyor. CHP'nin tüzüğünü böyle. O nedenle, Zeki sezer'in istifa etmesi olanaklı olmadığı için kendisi bu seçimde kesinlikle aday olmayı düşünmüyor..." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.