Egemenlik kavramı hak ettiği şekilde irdelenmeli

Egemenlik kavramı hak ettiği şekilde irdelenmeli
Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, egemenliği ezberciliğin dışında hak ettiği şekilde irdelemek gerektiğini söyledi.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat...

Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, egemenliği ezberciliğin dışında hak ettiği şekilde irdelemek gerektiğini söyledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Milli Egemenlik ve Atatürk'ün Demokrasi Anlayışı" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Aygün Attar, ulusal egemenliğin farklı bir olgu olduğunu belirterek, "Hiç bir şey sonsuz değildir. Egemenlik ise sonsuzdur. Egemenlik, milletin milli iradesini ortaya koyuşunun ta kendisidir. Ulusal egemenlik, hangi şartlar altında olursa olsun, egemenliğin milletin üzerinde tutmak ve hiç bir makama verdirmemek demektir. Toplumun en yüksek özgürlüğünün ifadesidir. Yüksek eşitlik ve adaletin sağlanmasıdır. Ulusal egemenliğe sahip olabilmek, aslında adalete sahip olabilmektir. Unutulmaması gerekir ki, özgürlük, eşitlik, adaletin dayandığı nokta, milli egemenliktir" dedi. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' sözünü, hafızlarda yer edindiği gibi ezberciliğin ötesinde hak ettiği şekilde irdelemek zorundayız" diyen Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Attar, "Son dönemde ülke gündemini teşkil eden, konunun ehli olan ya da olmayan (ağzı olan konuşuyor), Türkiye'nin üniter devlet yapısı ve olmazsa olmazlarıyla ilgili bilen, bilmeyen herkesin konuşması sebebiyle ulusal egemenlik kavramına tarihsel gelişiminin dışında sosyolojik bir bakış açısıyla açıklık getirmek istedim" diye konuştu. Konferansı, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Atilla Yıldırım, öğretim üyeleri ve öğrenciler takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.