"Elinizi cebimizden çekin"

“Elinizi cebimizden çekin”
Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı AKP hükümetine ve Milli Eğitim Bakanlığı uygulamalarına tepki göstererek, "elinizi cebimizden çekin" dedi. Dün düzenlenen eylemde Eğitim-Sen’e, Türk eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü...

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı AKP hükümetine ve Milli Eğitim Bakanlığı uygulamalarına tepki göstererek, "elinizi cebimizden çekin" dedi. Dün düzenlenen eylemde Eğitim-Sen'e, Türk eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca ile yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.
Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Eğitim ve öğretimde; sıkıntıların hat sahfada olduğu, iş ve yaşam koşullarımızın gittikçe kötüleştiği bir dönemden geçiyoruz. Eğitim ve sağlık hakkı başta olmak üzere sosyal güvenlik hakkı giderek bir ayrıcalık haline getirilmektedir. Sermaye, daha fazla kar için her alanı ticarileştiriyor. İnsani kamusal hizmet anlayışı yerine tamamen "piyasa işletmeciliği" anlayışı yerleştiriliyor. Eğitim ve bilim emekçileri hizmetli, memur, idari personel, teknisyen, öğretmen ve akademisyenler olarak, imkansızlıklar içinde eğitim ve öğretim hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bizler, aynı zamanda birer anne ve baba olarak; çocuklarımızı okula göndermeye, onlara güzel insanca yaşanabilir bir gelecek hazırlama derdindeyiz. Ülkemizi tüm gerçekliği ile bizde yaşıyor ve bizde biliyoruz. Yaşanan tüm sorunlarımız, ülkenin ve yetkililerin gündeminde küçükte olsa bile yer almıyor. MEB tarafından Şubat ayında yayımlanan 2007/19 sayılı Ek Ders Genelgesi ile eğitim emekçileri yeni bir mağduriyet ve haksızlığın muhatabı oldular. Bu yeni ek ders genelgesi ile; öğretmenler herhangi bir nedenle okula gelmedikleri bir günde, örneğin mazeret izni ve sevk aldıklarında ya da raporlu olduklarında o günkü ders saati sayısının tümü ve ona karşılık gelen hazırlık ücreti de eklenerek kesilmesi öngörülüyor. Bu bir günlük kesinti 40 YTL civarında olmaktadır. Bu ve önceki uygulamalarla birlikte ortaya çıkan haksızlar ve mağduriyetlere devam ediliyor. Bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için; hemen idari yargıya başvurduk. Ülke genelinde toplanan on binlerce imzayı geçen haftalarda MEB'lığına teslim ettik. Ardından 7-8 Nisan tarihlerinde 7 ilde düzenlediğimiz "İnsanca yaşam, demokratik Türkiye istiyoruz" bölge mitinglerinin önde gelen taleplerinden biri de yine ek dersler oldu.
MEB lığı yapılan hataların düzeltileceğini MYK yöneticilerimize söylemesine rağmen, bu güne kadar her hangi bir düzenleme yapılmadı. Tüm bu hak gaspları yetmiyormuş gibi, MEB'lığı 13 Nisan 2007'de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 26492 sayılı MEB Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama Yönetmeliği ve hemen ardından jet hızıyla çıkarılan genelge ile "yangından mal kaçırırcasına" yönetici atamaları yapıldı. İlimizde ilginçtir ki, hiçbir duyuru yapılmadan hem de hafta sonunu takip eden 16 Nisan Pazartesi günü ilçeler hariç, il merkezind 21 kişinin müdür ataması yapıldı. Sırada müdür yardımcılıkları var. Tüm objektif, etik ve yazılı olan kriterler ortadan kaldırılmış, atama yetkileri tamamen Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürlerine verilmiş durumdadır. Sendikamız Eğitim Sen 16 Nisan 2007 Pazartesi günü bu yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali için hemen yargıya başvuruda bulunmuştur. Bu uygulama siyasi kadrolaşmanın son pervasızca örneklerinden sadece biridir. Ek Ders Yönetmeliği ve Genelgesi ile birlikte Yönetici Atama Yönetmeliği geri çekilmeli ve iptal edilmelidir. Bu uygulamalarla hem çalışma barışı bozulmakta, hem de eğitimin, öğretimin niteliğinin ve başarısının daha da düşmesine neden olacaktır. Bu durumun sorumlusu da AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanıdır. Bugün ülkenin her yerinde olduğu gibi Eskişehir'd de eğitim emekçileri olarak, AKp hükümeti M.E. Bakanını bir kere daha uyarmak için alanlardayız. Ek ders ve yönetici atamalardaki mağduriyetlerimiz ortadan kalkana kadar, demokratik tepki ve eylemlerimizi sürdüreceğiz. AKP hükümeti; eğitim emekçilerinin bu talep ve tepkilerini görmezden gelmemelidir. Ek Ders, yönetici Atama Yönetmelik ve Genelgeleri hemen geri çekilerek iptal edilmelidir. Eğitim Sen olarak Valilerle, okul ve Milli Eğitim Müdürlerini uyarıyoruz. AKP'nin bu oyunlarına alet olmayın! Eğer bu hak gasplarının bir parçası olursanız, sizde hukuk dışı davranmış ve suç işlemiş olacaksınız. Tüm bu uyarı ve demokratik tepkilerimize olumlu yanıt vermezseniz; 25 Nisan Çarşamba günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir'deki eğitim emekçileri de "sevk alarak" hizmet üretmeme hakkımızı kullanacağız. Eğitim ve Öğretimde meydana gelebilecek tüm olumsuzlukların sorumlusu da siz yetkililer olacaksınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.