Eskişehir Barosu'ndan 5 Nisan Avukatlar Günü için özel tören

Eskişehir Barosu'ndan 5 Nisan Avukatlar Günü için özel tören
Eskişehir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

5 Nisan Avukatlar Günü’nde Eskişehir Barosu, Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Tören; çelenk sunumu, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz’ün günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı basın açıklamasıyla son buldu. Törene; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Av. Talat Yalaz ve çok sayıda avukat katılım sağladı.

Yargının önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Av. Elagöz, “Biz Avukatlar yurttaşın sesi, nefesi ve koruma kalkanıyız, en temel insan hakkı olan savunma hakkının temsilcileriyiz. Yaptığımız işin ve görevin bilincindeyiz. Avukatın olmadığı, yok sayıldığı, değersizleştirildiği bir ortamda kimsenin hukuk güvenliğinden bahsedilemez” dedi.

“KANUN DEVLETİ DAHİ OLMAYI BAŞARAMAMIŞ BİR TOPLUM HALİNE GELDİK”

Türkiye Cumhuriyeti adalet ve hukuku konusunda eleştiri getiren Elagöz, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde hiç bu kadar adaletin ve hukukun ayaklar altıda ezildiği bir dönemi yaşamamıştır. Asıl olan hukuk devletidir. Gelinen aşamada biz hukuk devletini mumla ararken ‘Kanun Devleti’ olmayı dahi başaramamış bir toplum haline geldik. Çürümüşlük ve yozlaşma başta kurumlarda olmak üzere maalesef toplumun geneline de sirayet etmiş durumdadır” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZ İÇİN BİZ TARAFIZ”

“Uluönder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Çağdaş Cumhuriyetin savunucularıyız” diyen Elagöz, şöyle devam etti:

“Cumhuriyet varsa biz varız, Cumhuriyet varsa savunma hakkı, medeniyet ve demokrasi, insan hakkı, huzur, barış ve adalet vardır. İşte bu yüzden her birimizin görevi bu değerlere sahip çıkmak olmalıdır. Cumhuriyete yönelik her türlü olumsuz girişimin karşısındayız. Cumhuriyetimiz için biz tarafız. Her türlü gericiliğin, yobazlığın ve kendini bilmezliğin karşısındayız. Bizim tarafımız hukuk ve demokrasidir, Atatürk ilke ve devrimleridir. Bizim yolumuz ‘adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin Devlet halinde varlığı kabul olunmaz’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldur. Bu yol her türlü siyasetin üstündedir.”

‘AVUKAT İÇİN DE ADALET’ BULUŞMASINA DAVET ÇAĞRISI

Avukatların sorunlarını dile getirmek için büyük buluşmaya hazırlandıklarını ifade eden Elagöz, “Avukatların örgütlü gücü Barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak; 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara’da ‘avukat için de adalet’ demek, mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarını bir kez daha haykırmak, şiddete ve ekonomik sorunlarımıza karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşuyoruz. Adalet için sorumluluk yüklenen her avukatla birlikte, ‘avukat için de adalet’ mücadelesinde kararlılıkla ilerleyecek, onurlu meslek mirasımızı geleceğe taşımak adına sizleri 27 Nisan 2024 tarihindeki büyük Ankara buluşmasına davet ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.