Eskişehir Direniş Çadırı Platformu’ndan “petrol” tepkisi

Eskişehir Direniş Çadırı Platformu’ndan “petrol” tepkisi
Eskişehir Direniş Çadırı Platformu, Filistin halkına saldırıları süren İsrail’e Türkiye aracılığı ile petrol gönderilmesini protesto etti.

Eskişehir Direniş Çadırı Platformu, Kanatlı AVM önünde bir araya gelerek İsrail’e giden petrolde Türkiye iş birliğinin olmasını protesto etti. Platform üyeleri; “tankın yakıtı, Türkiye’den gidiyor”, “işgalcinin petrolü Türkiye’den gidiyor”, “vanaları kapat, işgalciyi besleme”, “direnen Filistin yalnız değildir”, “Filistin davası yargılanamaz”, “ambargoya dokunma, yaptırımı genişlet”, “iş birliğine dur de”, “vanaları kapat, sevkiyatı kes” sloganları atarak petrol gönderiminin durdurulması gerektiğini söyledi.

“AMBARGO KARARINI DELMEYE NİYETLENMEYİN”

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların 234. Gününde olduğunu hatırlatan ve platform adına basın açıklamasını gerçekleştiren Sercan Gözegir, şunları söyledi:

“Gazze’de yaşanılan, egemen kapitalist dünya düzeninin dünyanın tüm onurlu ve özgür halklarına karşı yürüttüğü amansız bir saldırıdır. Bu meydanlarda toplanarak siyasi iktidardan İsrail’le ticareti kesmesini talep ettik, en sonunda, İsrail’e karşı tam bir ticari ambargo kararı verildi. İşgalciyle ticaret yapan büyük sermayedarları uyarıyoruz; ambargoyu delmeye çalışmayın! İsrailli müşterilerinize farklı ülkeler aracılığıyla satış yapmayı denemeyin. Ambargo kararı olumludur fakat bu karar ancak Gazze harap olduktan sonra, on binlerce insan vahşice katledildikten sonra verilebilmiştir. Gazze halkının kanı, bu kararı geç veren siyasilerin ellerine bulaşmış haldedir. Üstelik bugün, ambargo kararının el altından verilmiş geçici izinlerle delinmesinin planlandığına yönelik iddialar ortaya atılıyor. Siyasi iktidara sesleniyoruz: Bu kararı yumuşatmaya, esnetmeye veya delmeye niyetlenmeyin.”

“İŞGAL REJİMİNE HAM PETROL SEVKİYATI SÜRÜYOR”

Türkiye üzerinden nakledilen petrolün İsrail savaş araçlarında kullanıldığını söyleyen Gözegir, “Ticaret resmen kesilmiş olsa da ülkemiz hala İsrail’e hayat veren ilişkilerini sürdürmektedir. Bu ilişkilerin en başında, işgal rejimine ham petrol sevkiyatı geliyor. Bu katliamcı, işgalci, soykırımcı rejime, kullandığı ham petrolün yaklaşık yüzde 40’ı Türkiye üzerinden naklediliyor. Bu petrol İsrail savaş uçaklarına yakıt olarak sunuluyor. Petrolün bir kısmı ise, dört yüz farklı istasyonda İsrail ordusunun kara araçlarına, yani tanklarına, zırhlı personel taşıyıcılarına, toplarına ve Gazze’ye ateş kusan diğer vasıtalara yakıt olarak servis ediliyor. İsrail’in Filistin’e yönelik işgal, sömürgeleştirme, tasfiye, katliam ve soykırım politikaları bu petrol vasıtasıyla icra ediliyor. İsrail bugün Gazze’de kadınların, çocukların, masum insanların üzerine bu petrolü kullanarak ölüm ve kan kusuyor. Üstelik, İsrail’deki hayatın işleyişi de bu petrol aracılığıyla sağlanıyor. Gazze’de korkunç bir katliam süregiderken, İsrail toplumunun hiçbir şey olmamış gibi yaşaması tam da bu petrolün sekteye uğramadan ülkemizden nakledilmesiyle mümkün oluyor” şeklinde konuştu.

“İLİŞKİLERİNİZİ KALICI OLARAK KESTİĞİNİZİ İLAN EDİN”

“Bugün Filistin halkına yardım etmenin yolu İsrail’i bu ateşkesi kabule zorlamaktan geçer. İşgalciyi ateşkese zorlamak ise yaptırımla mümkündür. Türkiye hem bu günaha ortak olmamak hem de İsrail’i ateşkes koşullarını kabul etmeye mecbur bırakmak için işgal rejimine olabilecek en ağır yaptırımları uygulamalıdır” diyen Gözegir, son olarak şöyle konuştu:

“Buradan siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Katliama, işgale, soykırıma işbirlikçi olmayın. Derhal İsrail’e petrol sevkiyatına son verin. Siyonist katliam makinesinin yakıt tedarikçisi olmaktan vazgeçin. Çocukları, kadınları, masum insanları acımasızca katleden bu çılgın saldırganlığa enerji sağlamayı terk edin. Zorlu Holding başta olmak üzere İsrail’de yatırımı olan yerli şirketlere caydırıcı yaptırımlar uygulayın. Acilen İsrail’le serbest ticaret anlaşmasını sonlandırın. İşgal rejimiyle tüm diplomatik ilişkilerinizi kalıcı olarak kestiğinizi ilan edin. İşgalci rejime istihbarat sağlayan Kürecik Radar Üssü’nü kapatın. İncirlik’teki ABD askerlerini ülkelerine geri gönderin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.