Eskişehir'de şehidin adını taşıyan park kurumaya terk edildi

Eskişehir'de şehidin adını taşıyan park kurumaya terk edildi
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Şehit Piyade Astsubay Onur Yeşil Parkı’nın bakımsızlığını dile getirdi.

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Seyitgazi İlçesi Arslanbeyli Kırsal Mahallesinde bulunan Şehit Piyade Astsubay Onur Yeşil Parkı’nın bakımsızlık içinde olduğunu aktardı.

Köy ahalisinden Ülkü-Gazi Yeşil’in evladı Piyade Astsubay Onur Yeşil 18 Ağustos 2005 yılında Hakkari- Çukurca’da Şehadet’e erdiğini hatırlatan Yer, “2006 yılında dönemin Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’nın, Maliye Bakanı Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan’ın teşvik ve talimatlarıyla Doğduğu köyün girişinde 9,5 dönümlük bir alan kamu kurumlarının işbirliğiyle Şehit Piyade Astsubay Onur Yeşil Parkı olarak oluşturulmuştu. Açıldığı yıldan 2018 yılına kadar gerek köy ahalisi, gerek köyde türbe ve külliyesi bulunan Sücaaddin-i Veli Hazretlerini ziyarete gelen Türkiye’nin her tarafından insanlar, Gerek yol üzeri olması sebebiyle gelen geçen yolcularca süreklilikle ziyaret edilmiş, dinlenme ve soluklanma alanı olarak tesis edilen ekipman yapılar kullanılmıştır” dedi.

Yer, sözlerine şöyle devam etti:

“Zaman içinde değişimler ve bilinmeyen sebeplerden dolayı park sahipsizleşmiş Şehit Ailesinin eksiklikler ve arıza bakımlarla ilgili kurumlara talepleri dikkate alınmamış, duyarsız kalınmış ve hiçbir şekilde sorumluluk alınmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanının Eskişehir ziyaretlerinde talimatlarıyla açılan ve parktaki çeşme ile sulama sistemine su sağlayan derin kuyu su pompası arızası yapılmamış ve park kurumaya terk edilmiştir.2018 yılında OEDAŞ parkın aydınlatmasının elektriğini kesmiştir. Park ekipmanları bakımsızlıktan işlev kaybetmektedir. Ulu Önder Atatürk’ün büstünün durumu hoş olmayan bir durumdadır. Park içinde dikilen ve Şehidimizin Ailesinin bakımıyla büyütülen ağaçlar kurumaya yüz tutmuş durumdadır. Şehit Ailesinin sıklıkla, ısrarla konuyu ilettikleri hiçbir makam parkın durumuyla ilgili adım atmamış ya da konuyla ilgilenileceğini söylemelerine rağmen harekete geçmemişlerdir. Buradan çağrı yapıyoruz Vatan için, Millet için canını vermiş bir evladın Aziz Hatırası ile İsmini yaşatmak bu kadar zor mudur? Şehide ve Gözü yaşlı Ailesine karşı sorumluluk üstlenmek görev olmasına karşın yapılmıyorsa, vicdanen muhatap olmak gerekmez mi” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler :