ETO kongre merkezine kavuşuyor

ETO kongre merkezine kavuşuyor
Mülkiyeti Maliye Bakanlığı uhdesinde bulunan ve ETO’ nun kullanımına ön izin sözleşmesi ile izin verilen, çevre yolu üzerindeki (eski SSK Doğumevi yanı) 65.000 m2 arsa üzerinde; Hizmet Binası, Fuar-Sergi ve Kongre Merkezi ile...

Mülkiyeti Maliye Bakanlığı uhdesinde bulunan ve ETO' nun kullanımına ön izin sözleşmesi ile izin verilen, çevre yolu üzerindeki (eski SSK Doğumevi yanı) 65.000 m2 arsa üzerinde; Hizmet Binası, Fuar-Sergi ve Kongre Merkezi ile Sosyal Tesisleri inşa etmek üzere "Mimari Proje Şartnamesi" hazırlandığı ve ulusal düzeyde "Mimari Proje Yarışması" düzenlendiği açıklandı.
Konu ile ilgili olarak dün yazılı bir açıklama yapan ETO Yönetim kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, "Söz konusu yarışmanın amacı, "Eskişehir Ticaret Odası Hizmet Binası, Fuar-Sergi ve Kongre Merkezi, Sosyal Tesisleri Ulusal Mimari Proje" konulu tasarım gerçekleştirilirken, kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin, rekabet yolu ile geliştirilmesine, çok sayıda seçenekten ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesine, müelliflerinin saptanmasına ve güzel sanatların teşvikine; ayrıca, ilgili mesleklerin gelişmesine, etik değerlerin yerleşmesine, uluslararası rekabet gücü kazanmalarına uygun ortam sağlamaktır. Eskişehir'de zamana direnen, kalıcı değerler taşıyan, geleceğe mesajlar verip, çağını yansıtan ekonomik ve rasyonel çözümler aracılığı ile mimarlığın gelişimi hedeflenmektedir. " dedi.
Sarar şöyle devam etti:
"Yönetimlerin hizmet verdikleri binalarının, gerek mimari nitelikleri ve gerekse işlevsel özellikleri açısından toplum üzerinde bıraktıkları etki inanılmazdır. Tüm tarih boyunca, yöneticinin toplum üzerinde bırakmak istediği etki, eylemden öte, mimarın gerçekleştirdiği "yapı" ile kalıcı kılınmaya çalışılmıştır. Türklerin Anadolu'da yaptığı tüm mimari eserlerin, insanlara ince ve açıktan mesajlar verdiği bilinir. Yapılan yapıların, tevazu ile iddiayı birleştirdiği hissedilir. Toplumsal davranışın öncüsü alçak gönüllülüğü, tüm halka fark ettiren tavrı kolayca okunabilir olmalıdır. Yapılanlardan, Anadolu'nun karma kültürlerden bir mozaik olduğu anlaşılır. Tatlı bir güç gösterisi ile güven duygusu verilirken, halkın kullanımını tetikleyen programlarla da hizmetin kalitesi arttırılır."
ETO Başkanı Sarar sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu hedefler doğrultusunda seçim çalışmalarımızda üyelerimize vaat etmiş olduğumuz ETO'ya ve ilimize yakışır tesislerin biran önce inşa edilmesi için var gücümüzle sürdürdüğümüz çalışmalarımız, artık sonuca ulaşmak üzeredir.
Yaklaşık 2 ay sürecek mimari proje yarışması sürecinin tamamlanmasını takiben, temel atma ve inşaatın tamamlanması çalışmaları 2007 yılında başlayacak olup, 2008 yılında büyük bir olasılıkla, bitmiş olacaktır.
Öncelikli hedefimiz, yerleşim alanı olarak şehir merkezine sıkışmış ve fiziki olarak yetersiz durumdaki hizmet binamız, yeni tesislerimize taşınacak olup, sırasıyla diğer tesislerin tamamlanması hızla sağlanacaktır.
Eskişehir gibi, sanayisi ülke sınırlarını aşmış bir ilde fuar alanının bulunmaması, bizleri ziyadesi ile üzmektedir. Yapacağımız komplekste, ilimiz adına yaraşır Fuar Alanı ile birlikte, Kongre Merkezi ve Sosyal Tesisler sırasıyla hizmete girecektir.
Yukarıda sözünü ettiğim çalışmalarımız sırasında, bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz meclis üyelerimize, en önemlisi de bizlere maddi ve manevi katkılarından dolayı tüm üyelerimize Yönetim Kurulumuz adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.