"EVREN 14 MİLYAR YAŞINDA"

“EVREN 14 MİLYAR YAŞINDA”
Ünlü yazarlardan Taşkın Tuna dün Türk Ocağı’nın davetlisi olarak Eskişehir’e geldi. Kâinatın sırları üzerine yazdığı kitaplarla tanınan Tuna, Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansında yine akıllardaki...

Ünlü yazarlardan Taşkın Tuna dün Türk Ocağı'nın davetlisi olarak Eskişehir'e geldi. Kâinatın sırları üzerine yazdığı kitaplarla tanınan Tuna, Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansında yine akıllardaki pek çok soru işareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hayli ilgiye sahne olan konferansta yine ilginç tespitlerde bulunan tuna insanların 20,30 ya da 40 yaşında olmaları arasında hiçbir frak bulunmadığını, her canlının eşit yaşta olduğunu ileri sürdü.
Canlı cansız her şeyin aynı yaşta olduğunu belirten Tuna; "Işığı bize milyarlarca ışık yıl öteden gelen dev galaksilerin içinde barındırdığı güneşler ve yıldızlarda bizimle aynı yaştadır. Damarlarımızda çağlayanlar gibi akan kanımızdaki demir atomları ile en uzak yıldızların içerisinde barındırdığı demir atomları arasında hiçbir fark yoktur. Bu açıdan bakıldığında evrenle insan arasında hiçbir fark bulunmamaktadır" diye konuştu.
Tuna konferansının sonunda yaradılış konusuna da değinerek evrenin 14 milyar yıl önce yaratıldığının ispatlanmasının en çarpıcı bilimsel olay olduğundan söz etti. Tuna; "Evren nasıl ve nereden ortaya çıkmıştır? Bu sorunun iki cevabı vardır. Birincisi, evren sonsuz bir zamandan beri mevcuttur, ikincisi ise evren zamanımızdan belirli bir süre önce yaratılmıştır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.