"Gençlik tehdit altında"

“Gençlik tehdit altında”
Sokaklarda yaşayan ve sokaklarda çalışan çocuk sayısının güç geçtikçe artmakta olduğuna dikkat çeken Gözcü, "Buna koşut olarak işlenen suç orunlarında önemli artışlar görülmektedir" dedi.Gözcü açıklamasında özetle...

Sokaklarda yaşayan ve sokaklarda çalışan çocuk sayısının güç geçtikçe artmakta olduğuna dikkat çeken Gözcü, "Buna koşut olarak işlenen suç orunlarında önemli artışlar görülmektedir" dedi.
Gözcü açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:
"Sokaklardaki bu çocuklarımız her türlü tehlikeye ve istismara açık bir halde bin bir zorluk içinde umutsuzca yaşam savaşı vermeye çalışmaktadırlar.
Gençlerimiz ve geleceğimiz bu bağlamda ciddi tehlike ve tehdit altındadır. Geçmiş ve gelceek yönetimlerin sorumlulukları çok büyüktür ve ciddi boyutlardadır.
Hepimize düşen pek çok görevler bulunmaktadır. Gençlerimizin beyinleri ve düşünme yetileri uyuşturulmak istenmektedir. Onların sorun çözme, irdeleme ve sorgulama yetenekleri tehdit altındadır.
Seçim ortamına girdiğimiz bu günlerde, ülkemizi yönetmeye talip olanların sokak çocukları ve uyuşturucu illeti karşısındaki, varsa somut ve elle tutulur plan ve projelerini öğrenmek istiyoruz.
Bu sorunları nasıl çözeceklerdir? Hangi takvim süreci içinde çözeceklerdir? Bu işler için miktarları da verilmek suretiyle hangi kaynaklar ayrılacaktır ve kullanılacaktır?
Sosyal devletin oluşturulmasında yoksul ve çaresiz çocuklarımızın yaşam düzeylerini düzeltici hangi çözümleri getireceklerdir? Ülke yönetimine talip olanların bu konulardaki içtenlikli ve somut açıklamalarını öğrenmek istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.