HYP "Atatürk'ü çabuk unuttuk"

HYP “Atatürk’ü çabuk unuttuk”
HYP Merkez İlçe Başkanı Faruk Uğur, internet ortamında işlenen suçlarla mücadeleyi öngören kanun tasarısının ‘Meclis Adalet Alt Komisyonu’nda Atatürk aleyhine işlenen suçların kapsam dışı bırakılarak Atatürk’e yapılan...

HYP Merkez İlçe Başkanı Faruk Uğur, internet ortamında işlenen suçlarla mücadeleyi öngören kanun tasarısının 'Meclis Adalet Alt Komisyonu'nda Atatürk aleyhine işlenen suçların kapsam dışı bırakılarak Atatürk'e yapılan hakaretlerin suç sayılmamasını eleştirdi. Son günlerde Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'e karşı saldırıların arttığını belirten Uğur, "Atatürk sayesinde Türklüğün onuru ve namusunun kurtarıldığı ne çabuk unutulmuştur. Atatürk olmasaydı şimdilerde uygulanmak istenilen Sevr anlaşması 87 yıl önce uygulanmaya başlanacak Anadolu'da bir tek Türk ve Müslüman kalmayacaktı .Ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalanmayacak,camilerimiz birer kiliseye dönüşerek ezan sesinin yerini çan sesleri alacaktı. Bu bağlamda Neyzen'in şiirini anımsamamak mümkün mü" dedi.
Uğur, "HYP olarak Atatürk'ü bu ülkenin kutup yıldızı ve pusulası olarak görüyor, güneşin balçıkla sıvanamayacağını bildiriyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.