İNTİHAR VE İNTİHARIN ÖNLENMESİ ANLATILDI

İNTİHAR VE İNTİHARIN ÖNLENMESİ ANLATILDI
Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi’nde çalışan Dr. Ramazan Akdoğan tarafından emniyet mensuplarına seminer verildi. Açıköğretim Fakültesi Kişisel Gelişim Birimi’nde verilen seminerin başlığı "İntihar...

Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi'nde çalışan Dr. Ramazan Akdoğan tarafından emniyet mensuplarına seminer verildi. Açıköğretim Fakültesi Kişisel Gelişim Birimi'nde verilen seminerin başlığı "İntihar ve İntiharın Önlenmesi" oldu.
Dr. Ramazan Akdoğan seminerin önemi ve gerekçesini şu sözlerle dile getirdi: "Emniyet mensuplarının muhatap olduğu intihar vakalarının fazla olması sebebiyle emniyetin bizden bir talebi oldu. Bu konuda bilinçlenmeleri ve bilgilenmeleri gerekiyordu. Üniversitemiz ile emniyet arasında da bir protokol bulunuyor. Biz de böyle bir seminer yapmaya karar verdik."
"İntihar hep bir şekilde ruh sağlığı çalışanları olan bizlerin ve adaleti sağlayan sizlerin gündeminde olan bir konu" diyerek sözlerine başlayan Akdoğan, intiharın dramatik ve esasında hep yakınımızda olan bir olgu olduğunu söyledi. Herkesin ruh sağlığı anlamında tehlikede olduğuna dikkat çeken Akdoğan, ölüm anksiyetesini şu şekilde tanımladı: "Her ölüm kendi ölümümüzü hatırlatır. İnsan olmamızın getirdiği bir özellik olarak kendi ölümümüzü düşünmek istemeyiz. Ölüm; yok olma, çaresizlik, yalnızlık, ahiret korkusu gibi duyguları da beraberinde getirir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.