Kültür elçileri yurda döndü

Kültür elçileri yurda döndü
Yaşam Boyu Öğrenme (Lifelong Learning) Projeleri kapsamında, COMENIUS çok taraflı okul ortaklığı projesi FRESCO (First Real European Cultural Olympics) 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Hollanda’nın Hardwijk Kenti’nde yapılan...

Yaşam Boyu Öğrenme (Lifelong Learning) Projeleri kapsamında, COMENIUS çok taraflı okul ortaklığı projesi FRESCO (First Real European Cultural Olympics) 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Hollanda'nın Hardwijk Kenti'nde yapılan etkinliklerde Özel Çağdaş İlköğretim Okulu'ndan sekiz öğrenci ve beş öğretmen ülkemizi temsil etti.
Üçüncü ayağı Hollanda'daki RSG Slingerbos Levant Okulu'nda gerçekleşen etkinliklere proje kapsamında beş ülkenin (Almanya, Romanya, Finlandya, Türkiye, Hollanda) öğrencileri, projemizin yaz olimpiyatları bölümünü gerçekleştirmek ve çeşitli spor müsabakaları yapmak için katıldı.
Hollanda'da çok iyi bir şekilde ağırlanan Özel Çağdaş İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, yapılan etkinliklerin yanında; diğer ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenlerle de kültür alışverişinde bulundu.
Program çerçevesinde Özel Çağdaş İlköğretim Okulu öğrencileri, Volendam isimli tarihi dokusu olan küçük bir balıkçı şehrini tanıma fırsatı buldu. Ayrıca öğrenciler ve öğretmenler etkinliğin son gününde yel değirmenlerini ziyaret ederek, başkent Amsterdam'da da bir gün geçirdi ve ülkemize döndüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.