"Marketler şehir dışına kurulmalı"

“Marketler şehir dışına kurulmalı”
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “son zamanlarda ülkemizdeki milyonlarca esnaf ve sanatkarı yakından ilgilendiren ve büyük sermayelere ihtiyaç duyan marketleşme, giderek hacim itibariyle dev alışveriş merkezleri düzeyine...

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, "son zamanlarda ülkemizdeki milyonlarca esnaf ve sanatkarı yakından ilgilendiren ve büyük sermayelere ihtiyaç duyan marketleşme, giderek hacim itibariyle dev alışveriş merkezleri düzeyine ulaşmış ve özellikle yabancı şirketlerin organizasyonundaki bu oluşumlar tekelleşmeye ve kartelleşmeye yönelmiş bulunmaktadır" dedi.
Ülke genelinde büyük mağazaların kent merkezlerinde veya yerleşim alanı içinde modern şehircilik anlayışına tamamen ters düşmesine rağmen açılmasına müsaade edildiğini ve bu oluşumun son zamanlarda Eskişehir'de de giderek artmaya başladığını söyleyen Birsen konuşmasında şunları söyledi:
""Hükümetimizin bu konuda hazırlamış olduğu kanun teklifi yeterli seviyede düzenleme ve yenilik getirmemektedir. Buna rağmen getirdiği bazı olumlu düzenlemeler ise hala onaylanarak yürürlüğe girmemiştir. Bu da yapılan çalışmaların yetersizliğini göstermektedir.
Büyük marketlerle küçük esnafın rekabeti için ancak tüm dünyada olduğu gibi bu mağazaların kent merkezinden en az 20 kilometre dışarıda olmalıdır.
Bugün şehrimizde yaşanan bu tür olumsuzlukların asıl sorumluları aslında bizleriz. Çünkü şehrimizin ihtiyacı olan ve halkımıza yakışan kalitedeki mağaza ve alışveriş merkezlerini bizler açamadık. Bu eksikliği ve ihtiyacı gören firmalar dışarıdan gelerek bizlerin ekmeğine ortak oldular. Kalan yarısını da elden yitirmemek için artık uyanma vaktimizin geldiğine inanıyoruz.
Bu konuda suçlu aramaya gerek yok. Bu kent için el ele vererek ülkemizdeki ekonomik gelişmeler sonucu şehrimizde noksan olan iş kollarında esnafımızla, tüccarımızla, sanayicimizle birlikte çalışarak, dışarıdan gelenlere fırsat vermeden şehrimizi Eskişehir'in en gelişmiş şehirlerinden biri yapmalıyız.
Yerel yöneticilerimiz bizlere sahip çıkmak zorundadırlar. Şehir merkezleri içerisinde kalan alışveriş merkezleri ve büyük mağazaların derhal imar tadilatı yapılarak şehir merkezleri dışına çıkartılmaları gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.