Maske ve dezenfekte ilacı yetiştiremiyor

Maske ve dezenfekte ilacı yetiştiremiyor
Son günlerde İran’da yaşanan ölümlü vakalar, Türkiye’de maske ve dezenfektan ürünlere talebi bir an da yükseltti. Maske ve dezenfekte el ürünlerinde satış patlaması yaşandı.  Komşu ülkelerde koranavirüs ortaya çıkınca...

Son günlerde İran’da yaşanan ölümlü vakalar, Türkiye’de maske ve dezenfektan ürünlere talebi bir an da yükseltti. Maske ve dezenfekte el ürünlerinde satış patlaması yaşandı.  Komşu ülkelerde koranavirüs ortaya çıkınca vatandaşın ‘maske’ talebi de arttı. Birkaç hafta öncesine kadar her yerde rahatlıkla bulunabilen maskeler tükendi, depolar boşaldı.
Eczacı Gülderen Alaner maske ve dezenfekte el ürünlerinde patlama olduğunu söyledi.
özellikle maskeye talebin çok olduğunu kaydeden Alaner,
“Maskeyi özellikle çok fazla soruyorlar ama elimizde şu an da yok. El için dezenfekte jellerini de yok satıyoruz. Patlama oldu. Virüse karşı maskenin çok fazla koruma sağladığını düşünmüyorum. Bize gelen maskeler kağıt maskeler çünkü. Onlar da ne kadar etkili olabilir bilmiyorum” dedi.
Alaner,  “Jelleri ise eskiden iki üç ayda bir satardık. Şimdi ise 8- 10 tane gidiyor. Fiyatlara yansımadı. Dezenfekte ürünlerini 15 liradan satıyoruz. Maske ise depolarımız da tükendi. En son üç gün önce elimizde vardı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.