Meclis üyesinin fırınına "Mikroplu su" cezası

Meclis üyesinin fırınına “Mikroplu su” cezası
Akp İl Genel Meclisi üyesi Harun Çetintürk’e ekmek üretiminde şebeke suyu yerine kuyu suyu kullandığı ve kullanılan suyun mikroplu olduğu gerekçesiyle ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından 10 bin 600 YTL (10 milyar 600 milyon lira)...

Akp İl Genel Meclisi üyesi Harun Çetintürk'e ekmek üretiminde şebeke suyu yerine kuyu suyu kullandığı ve kullanılan suyun mikroplu olduğu gerekçesiyle ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından 10 bin 600 YTL (10 milyar 600 milyon lira) para cezası kesildiği öğrenildi.
Harun Çetintürk'ün para cezasının 2 bin 600 YTL'lik bölümünü ödediği, geri kalan bölümü için de 3 ayda ödemek için taahhütte bulunduğu da belirtildi. Konun Vilayete ve İl Sağlık Müdürlüğüne iletildiği kaydedilirken, bu makamların nasıl bir işlem yapacakları da merak ediliyor.
Söz konusu olay şöyle gelişti;
İl Genel Meclisi'nin AKP'li üyesi Hariun Çetintürk'ün sahibi olduğu Emek Mahallesi Ertaş Caddesi üzerindeki Lüks Ekmek Fırınında şebeke suyu yerine bu suya kuyu suyu karıştırarak ekmek ürettiğine ilişkin ihbar, ESKİ Genel Müdürlüğü bilgisayar kayıtlarında ve iş yerinde yapılan incelemeler labarotuvar tahlilleri sonucunda doğru olduğu anlaşıldı.
Bu ihbarı değerlendiren ESKİ Genel Müdürlüğü, söz konusu fırında daha önce ayda 150 ton şebeke suyu kullanılırken, son 29 ay boyunca kullanılan şebeke suyu miktarının yarıya düştüğüni bilgisayar kayıtlarında tespit etti. Ertaş Caddesi üzerindeki fırında incele yapan ESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, ekmek üretiminde, işyerine kazılan kuyudan çıkarılan suyun kullanıldığını tespit ettiler. Kuyu suyundan alınan numunelerin laboratuar incelemesinde, gıda maddelerinin üretilmesinde kullanılan sularda koliform (dışkıdan bulaşan mikrop) oranının bir litre suda sıfır (0) olması gerekirken, ekmek üretiminde kullanıldığı tespit edilen kuyu suyunda bu oranın 200'ü aştığı, nitrat miktarının üst sınırının da 50 olması gerekirken, 76,21 mg. Olduğu belirlendi.
Ayrıca mevzuata aykırı olarak alınan kuyu suyunun kaçak olarak ESKİ kanalına bağlandığını tespit eden ESKİ, Harun Çetintürk'e durumuna uyan 10 bin 600 YTL'lik para cezası kestiği öğrenildi. Çetintürk'ün de ESKİ'ye müracaat ederek cezanın 2 bin 600 YTL'lik bölümünü ödediği,gerisinin de 3 taksitte ödeyeceğini taahhüt ettiği belirtildi. Atıksu abonesi olan Çetintürk'ün akıllı sayacına da 200 tonluk kredi yüklettiği ileri sürüldü.
ESKİ Genel Müdürlüğü de, 29 aydan beri kuyu suyu karıştırılarak yapılan ekmek üretiminin halk sağlığını yakından ilgilendirmesi nedeniyle Valilik İl Sağlık Müdürlüğü'ne durumu yazı ile bildirdiği ortaya çıktı. Harun Çetintürk'ün Yunusemre Caddesi üzerindeki fırınında ise yalnızca şebeke suyunun kullanıldığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.