"MİLLİYETÇİLİKTEN BAŞKA SEÇENEK YOK"

“MİLLİYETÇİLİKTEN BAŞKA SEÇENEK YOK”
Sazak’ın, Türk milliyetçiliğinin çileli, ancak bir o kadar muhteşem mücadele tarihinde duyarlı bir vicdan ve yüksek sorumluluk sahibi milli bir anlayışın timsali olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Gün Sazak bey, devlet ve...

Sazak'ın, Türk milliyetçiliğinin çileli, ancak bir o kadar muhteşem mücadele tarihinde duyarlı bir vicdan ve yüksek sorumluluk sahibi milli bir anlayışın timsali olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Gün Sazak bey, devlet ve siyaset hayatında hepimizde derin üzüntüler ve anılar
bırakarak, aramızdan bir yıldız gibi kayıp gitti. Her Türk milliyetçisinin, 27 Mayıs 1980 tarihinde alçakça bir saldırı sonucu ülkü şehitlerinin yanına uğurladığımız Gün Sazak'ın aziz hatırasını, artan bir şuurla yaşaması ve yaşatmanın gerektiği bir dönemden geçilmektedir. O tarihler, vatan ve millet sevgisinin ateşle imtihan edildiği bir dönemdi. Türk milliyetçileri, Türk milleti için canlarını esirgemedi, vatan uğruna her fedakarlığı yapmaktan asla kaçınmadı. Gün Sazak da o mücadele ortamında gerek
devlet yönetiminde, gerek siyasi hayatında Türk milletinin menfaatleri için bugünlere örnek ve model olabilecek yürekli ve bilge tavrını ortaya koymaktan asla çekinmedi. Bugünde bu konudaki kararlılığımızın ilham ve inanç kaynağı, Sazak'tır. Önkuzu'dur, Özmen'dir, Pehlivanoğlu'dur ve daha nice ülkü şehitlerimizin aziz hatıralarıdır. Gün Sazak, ülkü davamızın öncü, ölçülü ve örnek şahsiyetlerinden biri olarak kalplerimizde ebediyete kadar yaşayacaktır. Bilinmelidir ki, şehitlerimizin uğruna can verdiği ülkü
ve hedeflere her zamankinden daha çok sahip çıkılacak, bu yoldaki tarihi yürüyüşe her ne pahasına olursa olsun yılmadan, yıkılmadan devam edilecektir" diye konuştu.
MHP Lideri Bahçeli, hayatı mücadele ve çileyle örülü olan merhum Gün Sazak'ın, rahmetli Alparslan Türkeş'in en yakın çalışma ve dava arkadaşlarından biri olduğunu anlatarak, şunları söyledi:
"Türk milliyetçilerinin en meşakkatli zamanlarında, hepimize güç ve umut verdi. Devlet ve siyaset hayatında, dürüst ve erdemli bir yönetimin ender temsilcilerinden biri olarak her kesimin takdirini kazandı ve bu yönüyle tarihe mal oldu. Nitekim, 1977 yılında kurulan koalisyon hükümetinde Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevini üstlendi, kısa zamanda yolsuzluk ve rüşveti ortadan kaldırarak, büyük bir başarıyı ortaya koyup, hepimizin yüz akı oldu.
Gün Sazak beyin fikir ve ilkeleri yolumuzu aydınlatacak, Sazak
köyünden yükselen manevi sorumluluk, bundan sonra da 'lider ülke Türkiye' mücadelesinde bize güç verecektir. Bugün geldiğimiz aşamada da suistimal ve yolsuzluğun hiçbir dönem olmadığı kadar arttığı, çıkar ilişkilerinin ve kaynakları peşkeş çekmenin olağan hale geldiği dikkate alındığında, Gün Sazak beyin cesur tavrına ve dürüstlüğüne olan ihtiyacımızın bulunduğu bir gerçektir."
"Tarih ve gelişmeler, Türk milliyetçilerinin önüne, milletine hizmet yolunda yeni bir imtihan alanı daha çıkardı" diyen Devlet Bahçeli, "Aziz milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın huzur ve güvenliği ile refah ve onuru için milliyetçilikten başka seçeneğin kalmadığı bir dönemin içindeyiz. İnşallah, onun onurlu ve dürüst tavrı ile ülkü şehitlerinin muhteşem mücadele inancı ve azmi ile MHP, önümüzdeki genel seçimlerden sonra kuracağı hükümetle bir kez daha milletiyle kucaklaşma imkanı bulacaktır.
Bu konuda her Türk milliyetçisine düşün görev, vakit kaybetmeden aziz milletimizle tek tek tanışmak, anlatmak, anlaşmak ve kucaklaşmak olmalıdır. Bu kutlu görevi tam olarak gerçekleştirdiğimiz zaman, anılarını andığımız büyük dava adamlarına layık olabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasının ardından merhum Gün Sazak ve şehitler için okunan mevlidi dinledi.
Gün Sazak ve Şehitleri Anma Töreni'ne, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, merhum Gün Sazak'ın kardeşi Güven Sazak ve çok sayıda partili katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.