Özaydemir "Yanlış anlaşıldım"

Özaydemir “Yanlış  anlaşıldım”
Cemalettin Sarar’dan Savaş Özaydemir’in tartışma yaratan sözlerine savunma geldi. Sarar, “Savaş Bey bu şehrin ve bu ülkenin en önemli sanayicilerinden biridir. 3-4 bin kişiye istihdam olanağı yaratmıştır. Eskişehir’e kimsenin...

Cemalettin Sarar'dan Savaş Özaydemir'in tartışma yaratan sözlerine savunma geldi. Sarar, "Savaş Bey bu şehrin ve bu ülkenin en önemli sanayicilerinden biridir. 3-4 bin kişiye istihdam olanağı yaratmıştır. Eskişehir'e kimsenin sahip çıkmadığını söylemek için bu sözlerini sarfetti. Ancak bir kısmı yanlış anlaşıldı. Savaş Bey kadar değerli ve önemli bir ismin Eskişehir için o sözleri o anlamda söylemesi düşünülemez. Ortada tamamen bir yanlış anlama var" şeklinde konuştu. Cemalettin Sarar yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Burada özellikle değinmek istediğim bir konu da Sanayi Odası Başkanımız Sayın Savaş Özaydemir'in yine bu salonda birlikte yaptığımız toplantıda "yanlış anlaşılan" sözleri.
"Eskişehir onun bunun çocuğu oldu" derken Savaş Bey, "Eskişehir öksüz kaldı, ne anamız var, ne babamız...Hiç kimse yüzümüze bakmıyor, derdimize derman olmaya çalışmıyor, sahipsiz kaldık" demek istedi. Ama hem yanlış bir kelime kullanıldı, hem de yanlış bir anlama oldu. Yoksa Savaş Özaydemir gibi, yılların sanayicisi olan, 3-4bin kişiye istihdam yaratan, yurt dışına ithalat yapan ve Eskişehir sanayi Odası Başkanlığı gibi çok önemli bir makamda olan bir kişinin böyle bir şeyi kasıtlı ve isteyerek söylemesi mümkün değildir" dedi.
Eskişehir'den seçilecek milletvekillerinin ne tür kriterler taşımaları gerektiği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Sarar, "biz şehirle barışık milletvekilleri istiyoruz. Bu kentin çamurunu, tozunu, eziyetini çeken ve bu kentin sorunlarını bilen milletvekilleri istiyoruz" dedi.
"Biz yeni Hasan Polatkanlar,yeni Kemal Zeytinoğlular, Eskişehir'e çivi çakan milletvekilleri istiyoruz" diye konuşan Sarar, "biz ETO olarak tüm aday adaylarına eşit mesafedeyiz" diye konuştu. Sarar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ne yazık ki bu dönemdeki milletvekillerimize dertlerimizi tam olarak anlatamadık. 6'sını bir araya getirebilmek, bir arada görebilmek olanaklı olmadı. Bir havaalanı meselesini bile çözemedik, çözdürmediler.
Bakın ben eski otogarı bugünün değeriyle tam bir ton altına aldım. Çok yüksek bir fiyata aldım ama Eskişehir için feda olsun" diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.