Sağlıklı iletişim konferansı

Sağlıklı iletişim konferansı
Eskişehir Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı doktor Duygu Yiğittürk, en ciddi iletişim problemlerinin sıklıkla eşler ve ebeveyn-çocuk arasında görüldüğünü söyledi.Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü...

Eskişehir Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı doktor Duygu Yiğittürk, en ciddi iletişim problemlerinin sıklıkla eşler ve ebeveyn-çocuk arasında görüldüğünü söyledi.
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sağlıklı iletişim" konulu konferansta konuşan Duygu Yiğittürk, mutlu olmanın şartının, başkalarıyla sağlıklı yapıcı ve iyi bir iletişim kurabilmek olduğunu belirterek, "En basit tanımı ile iletişim, iki kişinin birbirini anlaması, insanın karşısındakine kendini anlatabilmesidir. Sağlıklı iletişimin ana başlıkları ise, dürüst ve doğru sözlü olmak, ilişkinin temelinde saygı ve sevgi olduğunu unutmamak, karşıdaki kişiyi olduğu gibi (zihin okumadan) dinlemek, seçim hakkı tanımak, baskı ve zorlamalardan kaçınmak, göz teması kurmak. İyi bir dinleyici olmak, değer verildiğini ve güvenildiğini hissettirmek, hoşgörülü olmak (sürekli yapılan hatalara yönelmemek), kişinin olumlu yönlerini görmek, eleştirel söz ve tavırlardan (özellikle toplum içinde) sakınmak. Yanlış bir söz ya da davranışta bulununca özür dilemeyi bilmek, içten bir şekilde teşekkür edebilmek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.