Selvi'den TBMM başkanına soru

Selvi’den TBMM başkanına soru
CHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Cevdet Selviİ’nin Başbakan’a ve bakanlara yönelttiği Soru önergelerindeki bazı soruların cevapsız bırakıldığı bazı soruların ise genel ifadelerle geçiştirildiği,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Cevdet Selviİ'nin Başbakan'a ve bakanlara yönelttiği Soru önergelerindeki bazı soruların cevapsız bırakıldığı bazı soruların ise genel ifadelerle geçiştirildiği, bu durumun TBMM'nin denetim görev ve yetkisini engellediği gerekçesiyle TBMM Başkanına soru önmergesi verdi. Selvi'nin vermiş olduğu önerge şöyle; "Bilindiği üzere, Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetleme görev ve yetkisi Anayasanın 98. maddesi ile TBMM'ne verilmiştir. 98. madde ile de bu denetimin, Bakanlar Kurulu adına, sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Başbakan veya bakanlardan bilgi istemek amacıyla soru yöneltmek yoluyla da yapılabileceği açıkça belirtilmiştir.
TBMM İçtüzüğü'nün 96, 97, 98, 99 ve 100'ncü maddeleri ile bu denetim yolu ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.
Başbakan'a ve çeşitli bakanlara yöneltmiş olduğum soruların bir kısmına yok sayılarak hiç cevap verilmemekte, bir kısmı ise genel ifadelerle geçiştirilmektedir. Anayasa'nın ve TBMM İçtüzüğü'nün amir hükümleri yerine getirilmeyerek, TBMM'nin denetim görev ve yetkisinin engellenmesi anlamına gelen bu durum kayıtlarınız incelendiğinde açıkça görülecektir.
Bu konuya ilişkin sorularım şöyledir;
22. Yasama döneminde;
Soru 1- Bugüne kadar TBMM İçtüzüğüne uygun bulunmadığı için Başkanlığınızca Milletvekillerine iade edilen soru önergelerinin sayısı ne kadardır
Soru 2- Başkanlığınızın bugüne kadar cevap verilmeyen ve eksik cevap verilen sorulara ilişkin olarak " Başbakanın veya ilgili bakanın dikkatini çekmek" dahil herhangi bir girişimi olmuş mudur? Oldu ise sayısı ne kadardır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.