SRC belgeleri için son 45 gün

SRC belgeleri için son 45 gün
4. Meslek Komitesi (Ulaştırma ve Turizm Hizmetleri) Başkanı ve ETO Meclis Üyesi n Mesut Kanat, kara ulaştırma sektöründe sürücü olarak çalışanların alması gereken SRC belgeleri ile ilgili Ticaret Odası Yönetim Kuruluna bir...

4. Meslek Komitesi (Ulaştırma ve Turizm Hizmetleri) Başkanı ve ETO Meclis Üyesi n Mesut Kanat, kara ulaştırma sektöründe sürücü olarak çalışanların alması gereken SRC belgeleri ile ilgili Ticaret Odası Yönetim Kuruluna bir rapor sundu.
ETO'dan yapılan açıklamada, rapora göre, SRC Belgelerinin eğitime tabi olmadan alınabilmesi için son başvuru tarihinin 30 Nisan 2007'de dolacağı hatırlatıldı ve "Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, SRC Belgeleri başvuru sayısı henüz istenilen düzeye ulaşmamıştır.Bu belgeyi alacakları son günü beklemeden gerekli başvurularını yapmaları gerekmektedir" denildi.
BELGESİ ALMAK
KOLAYLAŞTI
Son kez ertelenen ve 1 TEMMUZ'da sektör mensuplarında aranmaya başlanacak Mesleki Yeterlilik Belgeleri'nin muafiyet yoluyla kolaylıkla alınabilmesi için başvuru fırsatı 30 Nisan'da sona eriyor.
Ulaştırma Bakanlığı, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgelerle son kez ertelenen Mesleki Yeterlilik Belgelerinde başvuruların bir an önce yapılması için bir çok kolaylık getirildi.
SON TARİH
30 NİSAN 2007
Genelge ile Mesleki Yeterlilik Belgesinin aranma şartı 1 Temmuz 2007' ye kadar ertelendiği, eğitim ve sınavdan muaf olarak mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenler için belirlenen son başvuru tarihi 30 NİSAN 2007.
BAŞVURULAR
YETERSİZ
29 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan genelgede 1 milyon 250 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesi alması gerekirken 361 bin 558 başvurunun kayda alındığı, bunun yanı sıra posta ile yapılan başvuruların da 100 bini bulduğu ifade ediliyor.
Başvuruların bu düzeyde kalmasının nedeni olarak mesleki yeterlilik belgesi bulundurmak zorunda olan sektör çalışanlarının belge almak için karşılaştıkları güçlükler gösteriliyor.
SÜRÜCÜLERDEN
İSTENEN
Çalıştığı firmalardan alacakları yazı, Sosyal Sigortalar ve Bağ-Kur' dan alınmış çalıştığı işyeri unvanı ve sürelerinin belirtildiği yazı.
TİCARİ TAŞIT
KULLANMA BELGESİ
Belgelerin temininde sürücülerin karşılaştıkları güçlüklerin önüne geçmek için yeni genelgeler yayınlanıp başvuru kolaylığı sağlandı.
YÖNETİCİ
BAŞVURULARI
25 Şubat 2006 tarihine kadar 5 yıllık üst düzey yöneticilik yapmış veya 3 yıllık orta düzey yöneticilik deneyimi olanların ilgili belgeyi alabilmek için;
-Ticaret Sicil Gazetesi aslı veya onaylı örneği,
-Çeşitli firma/firmalardan alacakları yazı,
-Sosyal güvenlik kurumlarından alınmış, çalıştığı işyeri unvanı ve sürelerinin belirtildiği yazı, şeklindeki üç tür belgeden en az ikisi ile başvurmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.