“Tasarruf paketinden emekçilerin haklarını gasp etmek çıktı”

“Tasarruf paketinden emekçilerin haklarını gasp etmek çıktı”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Şube Eş Başkanı Bülent Yıldırım, tasarruf paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Yönetim Kurulu adına Şube Eş Başkanı Bülent Yıldırım, tasarruf paketine tepki gösterdi. Yıldırım, kamuda tasarruf olarak açıklanan paketin emekçilerin haklarını gasp ettiğini söyledi.

Yıldırım, “Kamuda Tasarruf adı altında açıklanan paketten emekçilere, halka yönelik, hak gasplarına neden olacak, gerçeklikten ve gerekçeden uzak saldırılar çıktı. Kamuda güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmaya dönük, ‘Devlet Memurlarının Esnek Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı’ çalışmalarına da bahane olmuş, aslında göz boyama çıkmıştır” dedi.

“MALİYE BAKANI ASLINDA ‘HER ŞEY DAHA ADALETSİZ OLACAK’ DİYOR”

Tasarruf paketine eleştiriler getiren Yıldırım, “Geçim derdine düşmüş, emekli olması hayal olmuş çalışanlar düşük ücrete ve ek ödeme ve fazla mesai hakkı da elinden alınmış bir sistemde tasarrufa sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinden her zaman olduğu gibi başlanması manidardır. Sağlık alanında kapatılacak merkezler, istasyonlardan söz edilmektedir. Ek mesailerin kaldırılacağı tebliği edilmektedir. Bu halka nasıl hizmet götürecek, hizmet kalitesini yükseltecek? Maliye Bakanı aslında diyor ki; her şey daha adaletsiz olacak, hizmet almanız kötüleşecek, sizden vergi almaya devam edeceğim ama size de vermeyeceğim demek istiyor. Aynı zihniyet; çalışanların SGK, Emekli Sandığı, Bağ Kur primlerini ve emekçilerin işsizlik primlerini sermayeye teşvik adı altında, vergi affı adı altında daha çok vermeye devam edeceğim demek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU ZİHNİYETİ ÇALIŞANLARIN CEBİNDEN ELLERİNİ ÇEKMEYE DAVET EDİYORUZ”

Yıldırım, “Bu zihniyeti; döviz bazlı ve ödeme garantili projeleri iptal etmeye, şatafatlı gezileri sadeleştirmeye, halkın ortak mallarını peşkeş çekmemeye, ballı kaymaklı maaş alan yandaşlığı bitirmeye, gereksiz yatırımları durdurmaya, çalışanların cebinden ellerini çekmeye davet ediyoruz. Çünkü artık dayanacak gücümüz kalmamıştır. Konfederasyonumuz KESK’in çağrısıyla; zaten yetersiz olan kamu yatırımlarının ve kamu personeli istihdamının kısılmasından esnek ve uzaktan çalışma ile güvencesiz istihdamın arttırılmasına, angarya çalışmanın arttırılmasından ücretlerin düşürülmesine, lojmanların ve sosyal tesislerin satılmasından servis hizmetlerinin kaldırılmasına kadar uzanan ‘saldırı paketine’ karşı bir mücadele programı oluşturmaya, tüm emek ve meslek örgütleri ile ortak bir program ve mücadele hattında buluşmaya dönük çabaları sürmektedir” şeklinde konuştu.

Etiketler :