Teknoloji minik ellerde buluştu

Teknoloji minik ellerde buluştu
"Çocuk Üniversitesi" projesinde önemli çalışmalar yapan Anadolu Üniversitesi, bu alanda miniklerle beraber bir projeyi daha tamamladı. Fen Bilimleri alanında, ’Maddeyle Buluşalım’ adlı programa Fen Fakültesi Fizik Bölümü...

"Çocuk Üniversitesi" projesinde önemli çalışmalar yapan Anadolu Üniversitesi, bu alanda miniklerle beraber bir projeyi daha tamamladı. Fen Bilimleri alanında, 'Maddeyle Buluşalım' adlı programa Fen Fakültesi Fizik Bölümü 23-27 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yaptı.
10-17 yaş arası çocuklar, Yarı iletken Proses Laboratuvarı ve Yarı iletken Karakterizasyon Laboratuvarlarında çalışma imkanı buldular.
Programa katılan çocuklara teorik bilgilerin dışında, Doç. Dr. Yasemin Çağlar ve ekibinin son yıllarda yaptıkları akademik çalışmalar çerçevesinde 'nano yapılı malzeme' üretme imkanı da verildi. Üniversitemizin büyük yatırımlar yaparak Fen Fakültesi bünyesinde kurduğu, doktora düzeyindeki çalışmalarda etkin olarak kullanılan cihazlarda çocuklar, farklı mühendislik alanlarında kullanılan malzemeleri nano boyutta üretme fırsatına sahip oldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.