Tramvaya biletsiz binme macerası pahalıya patladı

Tramvaya biletsiz binme macerası pahalıya patladı
Geçen yıl tramvaya biletsiz binmek isterken vatmanla tartışan ve tramvayın camlarını kıran iki şahıs önce 1 yıl hapis cezasına çaptırıldılar, ancak mahkeme heyeti sanıkların cezalarını 7 Bin 300’er TL para cezasına çevirdi.Olay...

Geçen yıl tramvaya biletsiz binmek isterken vatmanla tartışan ve tramvayın camlarını kıran iki şahıs önce 1 yıl hapis cezasına çaptırıldılar, ancak mahkeme heyeti sanıkların cezalarını 7 Bin 300'er TL para cezasına çevirdi.
Olay 14 Ağustos 2011 gecesi meydana gelmişti. K.Ö.(29), E.Ö.(25) ve O.T.(17), Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki Alanönü tramvay durağında, turnikelerden biletsiz geçiş yaparak tramvaya binmek istemiş, Vatmanın buna karşı çıkması üzerine şüpheliler, önce vatmanla tartışmış, ardından da tramvayın sağ ön ve sol ön havalandırma camını sert bir cisimle kırarak olay yerinden kaçmışlardı.
Bir süre sonra polis tarafından yakalanan şahıslar Eskişehir 6. Asliye Mahkemesi'nde yargılandılar.
Dün son kez hakim karşısına çıkan sanıklar K.Ö. ve E.Ö.'ye 'kamu malına zarar vermek' suçundan 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkeme bu cezayı daha sonra 7 bin 300'er lira para cezasına çevirdi. Sanıklar cezayı isterlerse 24 eşit taksit halinde ödeyebilecek. 2 sanığın mahkemenin verdiği cezayı fazla bularak karara itiraz ettikleri ve Yargıtay'a başvurdukları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.