Türkiye'nin ilk ameliyatı

Türkiye’nin ilk ameliyatı
Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği, Sacide Dokuzbay isimli hastanın bel ve kasık bölgesinde meydana gelen ağrılarına son veren ve bugüne kadar nadiren, açık cerrahi ile gerçekleştirilebilen tedaviyi,...

Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği, Sacide Dokuzbay isimli hastanın bel ve kasık bölgesinde meydana gelen ağrılarına son veren ve bugüne kadar nadiren, açık cerrahi ile gerçekleştirilebilen tedaviyi, kapalı cerrahi ile gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk Minimal İnvazif Sakroiliak Eklem ameliyatını yaptı.
6 yıl önce geçirdiği bel ameliyatının ardından bugüne kadar geçen süre içerisinde leğen kemiğinde kireçlenme meydana gelen ve buna bağlı ağrıları yüzünden günlük işlerini dahi yapamaz hale gelen Sacide Dokuzbay (43), egzersiz ve antibiyotik tedavisinden fayda görmeyerek Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nden Op.Dr. Mehmet Taşkoparan'a muayene olmaya karar verdi. Yapılan muayene sonucu hastaya Sakroiliak Eklem Artozu teşhisi konuldu.
Aldığı eğitimler sonucu Minimal İnvazif Sakroiliak Eklem ameliyatı yapan Dr. Taşkoparan, hastanın ağrılarının bu ameliyat ile giderilebileceğini belirterek hastayı ameliyata aldı. Hastanın leğen kemiğine 3 adet implantın yerleştirilmesi ile başarılı bir şekilde tamamlanan ameliyat Türkiye'nin ilk Minimal İnvazif Sakroiliak Eklem ameliyatı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.