Vilayet meydanında ilginç görüntü

Vilayet meydanında  ilginç görüntü
İstanbul Fransız Kültür Elçiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’E getirilen Helios sirki öncesi vilayet meydanında ilginç manzaralar ortaya çıktı. Sirkin yapılacağı ve 1000 güney efsanesi olarak bilinen...

İstanbul Fransız Kültür Elçiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir'E getirilen Helios sirki öncesi vilayet meydanında ilginç manzaralar ortaya çıktı. Sirkin yapılacağı ve 1000 güney efsanesi olarak bilinen 24 metre uzunluğundaki Helios Eskişehirlilerin büyük ilgisini çekti. Vatandaşlar ilginç manzarayı görünce uzun süre vilayet meydanından ayrılmadı. Sirkin yapılacağı Helios özellikle küçük çocukların ilgisini çekti. Dünyanın en önemli kentlerinde gerçekleştirdikleri muhteşem açık hava gösterileriyle adını duyuran Fransız Sirk ve Sokak Tiyatrosu Topluluğu Malabar Ücretsiz Halk Gösterisi dün akşam gerçekleştirdi.
Saat 20.00'da Vilayet Meydanı'ndan yürüyüşle başlayan ücretsiz halk gösterisi Atatürk Bulvarı Migros Karşısındaki alanda devam etti.
Topluluk yaklaşık 1,5 saat süren gösterilerinde dansçıları, akrobatları, müzisyenleri, cambazları ve 24 metrelik dev kukla güneş tanrısı "Helios" (böcek) ile efsane ve geleneklerden esinlenerek güneş sisteminin inşasını ışık gösterileri altında yeniden canlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.