Ziraat Odası "Yağış büyük zarar verdi"

Ziraat Odası “Yağış büyük zarar verdi”
Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çetinkaya, 27 Mayıs Pazar günü yağan şiddetli dolunun çiftçiyi mağdur ettiğini söyledi. Merkeze bağlı Mollaoğlu, Takmak, Aşağıkartal, Yukarıkartal ve Yukarıakçayır köylerindeki ekili alanlara...

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çetinkaya, 27 Mayıs Pazar günü yağan şiddetli dolunun çiftçiyi mağdur ettiğini söyledi. Merkeze bağlı Mollaoğlu, Takmak, Aşağıkartal, Yukarıkartal ve Yukarıakçayır köylerindeki ekili alanlara büyük zarar verdiğini söyleyen Çetinkaya, " Ceviz büyüklüğünde yağan şiddetli dolu Muttalip'in Sakintepe Mahallesi'ndeki sebze ekili alanlara zarar verdi. Çiftçinin zararı büyük ve ekinler yüzde yüz zarara uğradı. Köylerimizden dolu ihbarları almaya devam ediyoruz. Tarım İl Müdürlüğü nezdinde zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Tespit raporlarına göre değerlendirme yapacağız. İl bazında çözülemeyecekse bir zararla karşılaşırsak Başbakanlık kanalıyla Ankara'da yardım talebinde bulunacağız" diye konuştu.
Tarımın üstü açık fabrika olması nedeniyle bu tür olumsuzlukların yaşanabildiğini vurgulayan Çetinkaya, çiftçilerin mutlaka dolu sigortası yapması gerektiğini kaydetti. Devlet destekli Tarım Sigortası'nda değişiklik yapıldığını da hatırlatan Çetinkaya: " Sigorta güvencedir. Çiftçilerimizin bu tür doğal afetler nedeniyle zararlarının karşılanabilmesi için mutlaka sigorta yaptırması gerekiyor. Kurak bir dönem geçirdiğimiz için yağışın hangi bölgeye ne kadar yağacağı belli olmuyor. Dolu nedeniyle zarara uğrayan köylerin muhtarlarından ihbarlarını bildirmelerini istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.