1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

A.Ü den alınan para 1 Milyar değil, 250 milyon lira...

Anadolu Üniversitesi'nin kasasında bulunan ve harcamadığı 1 milyar lirasına el konulduğu konuşuluyor şu sıralarda.
Yıl sonu geldiği için Anadolu Üniversitesi'nin kasasında bulunan ve harcanmadığı tespit olunan 1 milyar liranın alınarak, yeni kurulmakta olan Üniversitelere aktarıldığı ifade ediliyor.
Bunun üzerine, herkes bir şeyler söylüyor.
Kimi;
-"Yılsonu gelmesine rağmen bu para niye harcanılmadı ki?" diye soruyor...
Kimi ise;
-"Devlet bu parayı geri nasıl alır? O para Anadolu Üniversitesinin parası. Dolayısıyla da Üniversite tarafından kullanılması gerekir" diye görüş belirtiyor.
Olayın ne denli doğru olduğunu bilemediğimiz ve hemen her kafadan da farklı bir ses çıktığı için, konuyu yakından takip eden birisine sorma gereği duyduk.
Bu birisini de bulmak öyle zor olmadı.
Mecliste ki bütçe görüşmelerini yakından takip etmekte olan AKP Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk'e sorduk 'bu olayın aslı nedir?' diye.
Nedim Öztürk, yıl sonu geldiği için Maliye tüm Üniversitelerin hesaplarına baktığını ve Anadolu Üniversitesi kasasında 1 milyar lira harcanmamış para bulunduğun tespit edildiğini söyleyerek başladı konuşmaya.
Ardından da...
-"O sırada Başbakan Erdoğan da, yeni kurulan ve kurulacak olan Üniversitelere, diğer Üniversitelerde harcanılmadığı tespit edilen paraların kaydırılması talimatı vermiş.
Bunun üzerine Bakanlık, Anadolu Üniversitesi'nin kasasında bulunan ve harcanılmadığı tespit edilen 1 Milyar lirayı, başka Üniversitelere vermek için geri çağırmış" dedi.
Öztürk'e "Peki bu para şimdi Anadolu Üniversitesi'nin elinden gitti mi?" diye sorduk.
Öztürk ise;
-"Biz bunu duyar duymaz müdahalede bulunduk. Paranın gideceği yer olduğunu söyleyip, önce, 500 milyon, ardından da 250 milyon lirasını almayı başardık. Yani sizin anlayacağınız, Anadolu Üniversitesinin kasasında bulunan ve harcanmadığı için Bakanlığın el koyduğu 1 Milyar liranın, 750 milyon'u yine Üniversitede kaldı. Bakanlığın aldığı para ise 250 milyon ile sınırlı kaldı" dedi.
Anlayacağınız, müdahalede bulunulmasaymış, gerçekten Üniversitenin 1 Milyar lirası başka Üniversitelere harcanmak üzere gönderilecekmiş...
Neyse ki...
Paranın dörtte üçü yine Eskişehir'de kalmış...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi