
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)
AKP li Süzer'den açıklama var...
Geçtiğimiz günlerde bu köşede AKP li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin, ESKİ'nin elde ettiği karı Belediyeye aktarmadığı ile ilgili bir takip başlattığını ve bu konuyu ilk ESKİ Genel kurulunda gündeme getirmeye hazırlandığını yazmıştık.
Yazı ile ilgili olarak AKP Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ahmet Süzer bir açıklama göndermiş.
Aynen şunları söylüyor Süzer;
"Öncelikle söylemeliyim ki Eski muhatap olduğu 2560 sayılı kanun çerçevesinde kar amacı olmayan bir kuruluştur. Öncelikli amacını; sağlıklı içme ve kullanma suyunu vatandaşa temin etmek için su kaynağı bulmak ve bunu nihai tüketiciye ulaştırmak, atık su ve yağmur suyu hattı döşemek ve toplanan atık suyu arıtmak olarak özetleyebiliriz.
Ak Parti grubu olarak üzerinde durduğumuz konu Eski nin ne kadar kar ettiği değildir. Eski başka kurumlara borç veriyor bu alacağını tahsil etmeyi düşünmüyor. Halbuki bu borç vermekten ziyade elindeki kaynağı yatırımlara dönüştürmesi; yeni planlanan yerlere yağmur suyu kanalizasyon hatlarının döşenmesi, eskiyen kanalizasyon , su ve yağmur suyu hatlarının da yenilenmesi gerekmektedir.
(Aralık ayında yaptığımız Avrupa seyahatinde özellikle Viyana da rehber çeşmeden akan suyu kesinlikle içebileceğimizi söyledi. Avrupa nın sanat merkezi Viyana da şebeke suyu Tuna nehrinden sağlanıyor. Prag ve Budapeşte de çeşme suyunu kullandık. Avrupa kentiyiz diyoruz ama çeşmedeki suyu içemiyoruz. Genel Müdür gazetelere çıkıp ara sıra suyu içiyor fakat vatandaş tercih etmiyor.)
Eski genel müdürlüğü hangi kuruma verdiği belli olamayan 13.782.000 TL alacağı tahsil etmeli bunu kaynak göstererek yeni yatırımlara girmelidir. Ne 2010 ne de 2011 bütçesinde bu alacak kaynak gösterilmemiş tahsil edilip edilmediği de açıklanmamıştır.
Eğer Eski elinde kaynak bulunduruyor bunu yatırım yapmıyor ve de bunu kimi kurumlara borç vererek peşkeş çekiyorsa neden suya konutta %17 zam yapıyor. Biz bu zammında eskinin bilançosuna bakarak gereksiz olduğunu söylemiştik.
Eski son dönemde sarısungur göleti ile gündeme gelmiş , koruması gereken içme suyu havzasına mutlak koruma alanı içinde bizzat, "ben vermedim" diyen Genel Müdürü tarafından inşaat izni verilerek dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu tür rant kokan işler yerine kalabak suyunu daha iyi nasıl pazarlarım diye düşünmek daha doğru bir haraket olacaktır.
Kirazlı köyünde yeni kurulan bir su firmasının suyu nasıl pazarladığı takdire şayandır
Eski pazarlama yapıyor ama arsa pazarında pazarlama yapıyor
Eski pazarlama yapıyor ama finans piyasasında pazarlama yapıyor
Bizim takip ettiğimiz konular yukarıda açıkladığım konulardır
Değerli Köşenizde yayınlanmak üzere Kamuoyunun bilgisine arz ederim..."