1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

Büyükşehir; Nasreddin hoca fıkrası misali. "Hırsızı getir", gelmiyor. "Bırak", gitmiyor

-2009 Yılında, Büyükşehir Belediye Meclisinde, CHP li üyelerin de oylarıyla bir gündem maddesi kabul ettik. Bu gündem maddesi; Odunpazarı Bölgesinde bulunan 15 Mahallede kat artırımı ile ilgiliydi. Yani 15 mahallede kat artırımı kararı aldık. Ama o günden bu güne gelinceye kadar geçen süre içinde bu konuda herhangi bir uygulama yapılmadı. O yüzden kimse bana kalkıp "Mahallemde kat artışı olacak mı?" diye sormasın. Sorunun muhatabı, bu kararı 2009 yılından beri uygulamaya koymayan Büyükşehir'dir"
***
-Büyükşehir belediyesi, Şehrin 8 ayrı noktasında Kentsel dönüşüm kararı aldı. Bizim muhalefetimize rağmen oy çokluğu ile alındı bu karar. Ama aradan geçen süre içinde Büyükşehir belediyesinin çalışma başlattığı tek bir Kentsel Dönüşüm noktası yok. O yüzden kimse bana gelip "Ne oldu Kentsel Dönüşüm kararları?" diye sormasın. Sorunun muhatabı yine Büyükşehir'dir."
***
-"Herkes her aklına geldiğinde "Ne olacak bu küçük sanayi sitesi? Neden taşınmıyor?" diye soruyor. Biz yapalım istedik, "Olmaz" dediler. Kendileri Kentsel Dönüşüm alanı uygulanacak yerler arasına soktular. Ama bu güne kadar yaptıkları hiçbir şey yok. O yüzden Küçük sanayi sitesinin taşınıp taşınmaması meselesini kimse gelip bize sormasın. Çünkü sorunun muhatabı, tıpkı diğerlerinde olduğu gibi yine Büyükşehir Belediyesidir.
***
-"Gündoğdu mahallesini kurtarmak istiyoruz. Daha yaşanılır bir yer haline getirmek istiyoruz. Kentsel Dönüşüm modelini uygulayamayacağımız için(Çünkü Kentsel Dönüşüm Büyükşehir Belediyelerin uygulama alanında), burada vatandaşın da lehine olan Afet riski planlaması yapmak istiyoruz. Ama siyaseten karşı çıkıyorlar. Orada yaşayan insanların akıllarını çeliyorlar. CHP yapıyor bunu. Oradaki insanları kasten yanlış yönlendiriyorlar. Tek amaçları bize yaptırmamak. İlginç olan, kendileri de yapmaya yanaşmıyorlar"
K K K
-"CHP il Başkanı geçmişte Büyükdere'de yapacağımız kentsel dönüşümü destekliyordu. Bu gün ne oldu da Kentsel Dönüşüme karşı durmaya başladı? Bu duruma sadece gülüyorum"
K K K
-"Bizim Gündoğdu da yapacağımız dönüşüme karşı çıkıyorlar. Büyükşehir Belediyesi 'Ben yapacağım bu dönüşümü' desin, vallahi "Eyvallah" diyeceğim. Her şeyden vaz geçeceğim. Ama o da yok. Ne kendisi yapıyor, ne de bize yaptırmak istiyor. Olan da hem Gündoğdu halkına hem Eskişehir'e oluyor. Eğer burada bir düzenleme olmazsa, Gündoğdu gelecek 50 yıl bu halde olur. Günahı da kimin boynuna olur? Herkes biliyor"
K K K
-"Vatandaşın istemediği hiçbir düzenlemeyi yapmayız. Bunun güvencesi, bundan önce yaptığımız işlerdi. Ne Vadişehir projesinde, ne de yapmayı sürdürdüğümüz Karapınar projesinde tek bir çatlak ses çıkmadı. Herkes ikna oldu. Ve en önemlisi, hiç kimse mağdur olmadı. Bunu Gündoğdu'da da yapmak istiyoruz ama, hep aynı engel çıkıyor karşımıza. Yani; Yeniçerilerin "İstemezük" tavrı"
K K K
-" Gündoğdu dönüşüm projesini "İlla biz" yapalım dediğimiz yok. Ama "illa ki burada dönüşüm gerekiyor" zorunluluğu var. Büyükşehir ne bize yaptırmak istiyor, ne de kendi yapma niyeti var. Nasreddinin Hoca fıkrası misali. Hırsız yakaladım. "Getir", gelmiyor... "Bırak", gitmiyor... Böyle bir şey, böyle bir anlayış olmaz. Yazık Eskişehir kaybediyor"
***
Evet, bu sözler Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya ait.
Önceki gece birlikte olduğumuz televizyon programında söyledi bu sözleri.
Bize göre önemli sözler.
İçinde, özellikle de Büyükşehir'e ve CHP'ye yönelik ilginç iddialar da mevcut...
Bakalım bu sözlere, bu iddialara muhataplarından cevap gelecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi