(ANALİZ) Behçet ALBAYRAK

(ANALİZ) Behçet ALBAYRAK

ES-ES'TEKİ DEĞİŞİM?

Yıllar sonra Atatürk stadında Avrupa maçına çıktı ESES.
Son Avrupa maçı oynandığında dün akşam tribünde yer alan birçok insan hayatta dahi değildi. Bu düşünceyle heyecanla stadın yolunu tuttuk. Ve saatler önce sahaya girdik. Baktık ki tüm şehir adeta tek yürek tek vücut olmuş. İskoç taraftarlarını hayran bırakırcasına bir sevgi seli ve dostluk havası vardı. 2013 Kültür Başkenti olan Eskişehir'de halk bunu hak ettiğini tüm Türkiye ve Avrupa'ya gösterdi. UEFA kupasında bu kadar centilmence ve fair play ruhuna yakışır bir maç daha oynandı mı bilemiyorum.
Karşılaşma adına sahada ki oyun dışında her şey muhteşemdi. Tribün de ki insanların futbolculardan daha heyecanlı olduğu açıkça belliydi. Bu nedenle taraftar coşkusunun sahaya yansıdığını söylemek; fazla iyimserlik olur. Eskişehirspor için bazı konulardan bahsetmek için belki erken. Ancak yeni transferlerin bu görüntüleriyle takıma ne verecekleri soru işareti. Gelenlerin gidenleri aratacağı bir yıl olmaması en büyük dileğimiz. Bu takımda kadro derinliğinden bahsetmek de zor. Nedeni ise dün sahaya çıkan takımda farklılık göreniniz var mı?
Asıl düşündürücü olan ise kalite olarak 3. sınıf bir takım karşısında üretken olmaktan çok uzaktı Eskişehirspor. Teknik direktör Yanal'da böyle bir rakip karşısında dahi risk alamayınca kısır bir oyun oldu.
Futbolun doğrularını oynamaya çalışan, gücünü ve haddini bilerek sadece mücadele eden bir takım karşısında sert bir savunmayla karşılaşmamasına rağmen kırmızı şimşekler pozisyon üretmekten çok uzaktı. Takımın hücum anlamında koordine olduğunu söyleyemeyiz. Atılan gollerde bunun en büyük göstergesi. Avrupa maçında galip gelmenin tatminkarlığı ile stattan ayrılsak de, gelecek adına kafamızda yine aynı takımımı izleyeceğiz diye soru işareti oluştu. Eskişehirspor'un bu sezon hedefli bir takım olması için oyun anlamında kendini aşması şart. Yoksa geçen yıl ki filmden kesitler izlemeye devam ederiz. Taraftarın beklentilerinin de arttığını göz önüne alırsak, daha da zor bir sezon bizleri bekleyecek.
Bu anlamda iş teknik direktör Yanal'a düşecek.
Bakalım hep birlikte izleyip, göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(ANALİZ) Behçet ALBAYRAK Arşivi