4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ OLMAK

Yoğun yağışlar nedeniyle, büyük zarara uğrayan Sarıcakaya ve bölgesindeki, sera zararını, İstanbul CHP Milletvekili, İhsan ÖZKES, TBMM'ye taşıdı. Sarıcakaya ile ilgili soruların Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından, cevaplandırılmasını istedi.
TBMM' de, iktidar partisi milletvekilleri, Nabi AVCI, Ülker CAN, Salih KOCA ve MHP Milletvekili Ruhsar DEMİREL, İstanbul Milletvekili Sayın ÖZKES' in, sorusu karşısında, ne düşündüler bilinmez ama bu tablo, onlar açısından, hiçte olumlu bir puan değildir. Çünkü Sarıcakaya ve civarında, yoğun kar yağışları nedeniyle, sebze seralarının büyük zararla ilgili, girişimleri yapmak, onların öncelikli görevidir.
Mevcut milletvekilleri, tekrar aday olacak mı önümüzdeki günlerde görülecektir. Ancak siyasi partilerin genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini 11 Nisanda, en geç saat 17.00'ye kadar, YSK Başkanlığına alındı belgesi karşılığında, CD ve kağıt ortamında verecekler
Elbette milletvekilleri ile ilgili her olumsuz tabloda, öncellikli sorumlu seçmendir. Çünkü seçmen, futbol takımı tutar gibi parti tutuyor, adayların niteliğine, icraatına, bakmıyor. Hatta seçilmeleri içinde kapı kapı gezerek oy istiyorlar. Seçilen milletvekillerinin, hataları gördüğü halde, gündeme getirmediği gibi, dalkavukluk yaparak, adeta yanlışlıklarını teşvik ederler.
Şu bir gerçek ki Eskişehir milletvekillerinin, Eskişehir'in sorunları ile ilgisi yok denecek kadar azdır. Çünkü seçimler bittikten sonra, parti İl binalarındaki toplantılar ve açılışlar dışında, ne kırsal kesime, ne de ildeki kurum/kuruluşlara, özellikle de KOBİLER' e ziyarette bulunup, kentin sorunlarını tespit etmezler.
Ayrıca Eskişehir, konumu doğal zenginlikleri, yetişmiş insan gücü, demografik yapısı, iki Üniversitesi, kamu yatırımları, sanayi kuruluşları, bilgi birikimi, ulaşabilirlik ve erişebilirlik imkanları, geçmişindeki misyon ve vizyonu ile Türkiye'nin önde gelen kentleri arasındadır. Geçmiş yıllarda, çok partili dönemde siyasette ciddi ağırlığı vardı.
Ne var ki, 1980'den sonra, kentte siyasi güç, her geçen yıl zayıfladı. Takım ruhu, hiçbir dönem, kente, hâkim kılınamadı. 1950'li yıllarda, Türkiye'nin altıncı büyük kenti idi. Bugün ise 27. sıradadır.
Elbette 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim, Eskişehir' in sorunlarının çözümü için, ciddi bir fırsattır."SEÇMEN" ve "SİYASİ PARTİLER", adayların, Eskişehirli olması yanında, çevresine karşı güler yüzlü, saygılı, ciddî ve alabildiğine vakur, sağlam karakterli ve kararlı, bilgili ve birikimli konulara hâkim, tutkulu ve coşkulu. Ahlâklı, vizyon, misyon sahibi, takım ruhuyla hareket eden, Pozitif düşünen, kendine güvenen, halka kapısını sürekli açık tutan, milletvekili adaylarını tercih etmelidir.
Ayrıca profesyonel ve makro düşünmeyen, Eskişehir'le ilgili düşleri olmayan, milletvekillerinin kente verecekleri hiçbir şey yoktur. Onun için de, büyük düşünen, yatırımcı, girişimci, dinamik, risk alan, esnek ve kararlı adaylar, tercih edilmelidir.
Şu bir gerçek ki Türkiye' de, siyasetçiler, düşüncede saplandıkları kalıplaşmadan çok zor kurtuluyorlar. Bir zaman fertçi bir görüşe, bir zaman toplumcu görüşe, sonra tekrar fertçi, arkasından da toplumcu bir görüşe, kaymak suretiyle bir fasit daire içinde dönüp duruyorlar. Oysa siyasetçiler, böyle bir fasit daireye girdi mi sonuç hüsrandır.
Milletvekili adaylarının, bir kısmı okumuş bilgedir. Demokrasi ve devletin ne olduğunu, ülkeye ve kentine nasıl hizmet edeceğini bilir; ama bilgisiyle iş yapamaz. Zira kendini satacak, bağırıp, çağırıp nutuklar çekecek yaratılışta değildir. Oysa bilge insanlarımız, milletvekili seçilse, ülke ve Eskişehir kazanacak, sorunlarda çözüm bulacaktır.
Ayrıca milletvekili adayları, ülke ve kentle ilgili politika üretmiyorsa milletvekili olmasının, hiçbir anlamı yok. Çünkü üretken, nitelik, aktivite, aktivist olma bakımından, donanım açısından, nitelikli milletvekilleri varsa, TBMM' de, ülke ve kentin meselelerini masaya taşıyor, gündem yaratabiliyor, ülke ve kentte yönelik kanun teklifi sunabiliyor.
Seçmen ve siyasi partiler, 7 Haziranda yapılacak genel seçimler için, yeniliklere açık, kısır çekişmelerden uzak duran, gerginlik yaratmaktan da kaçınan,.kısa vadeli değil, uzun vadeli düşünen, kendine özgü bir kişiliği olan, sürekli pozitif düşünen, olay ve gelişmelere, yeni bakış açısı kazandırabilen, baskı altında bile kontrolünü kaybetmeyen, kendi kendini disipline eden, herkese, aynı oranda saygılı, ufku geniş, adayları, tercih edilmelidir.
7 Haziran'da yapılacak genel seçimler, Ülke ve Eskişehir açısından önemlidir O nedenle de "SEÇMEN" , milletvekili adaylarını ve partilerin seçim bildirgelerini, çok iyi analiz etmeli ve değerlendirerek, tercihini yapmalıdır. Çünkü söz konusu olan milletvekilleri ve partiler değil, ülke ve Eskişehir'dir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi