1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

Eskişehir'in önümüzde ki süreçte tartışma konusu ne mi olacak?

Eskişehir'i yöneten seçilmiş ve atanmış isimlerin toplantıları sürüyor.
Her defasında başka bir ismin ev sahipliğinde yürütülen toplantıların önceki gün biri daha yapıldı.
CHP milletvekili Süheyl Batum ile Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen dışında ki tüm isimler katılmışlar "Kravatsız" tabir edilen toplantıya.
Eskişehir'e yapılacaklarla, bir türlü yapılamayanlar konuşulmuş ağırlıklı olarak.
Yine...
Türk dünyası Kültür Başkenti projesine yönelik fikir alışverişleri ağırlıklı olarak gündemini oluşturmuş toplantının.
Bu arada...
Yeni Stadyum ile yeni İş Kurumu binaları için eski binaların yıkılacak olması, kısa da olsa bir tartışma yaratmış toplantıda.
Bu binaların yıkılmasını istemeyenler, yıkılması gerektiğine inananlarla karşılıklı da olsa atışmış.
Bundan da anlaşılacağı üzere, Eskişehir'in önünde yeni bir tartışma konusu var.
Bu tartışma, yenisi yapılacağı için yıkımı gündeme gelen Atatürk Stadyumu ile, yine yenisi yapılacağı için mevcudu yıkılması gereken ve Anadolu Üniversitesinin ilk kurulduğu yer olan İşçi Bulma Kurumu binası.
Her ki yapının da yıkılmasına karar verildi aslında.
Ama.
Her iki binayı da "Kent Hafızası" olarak görenler, bu yapıların yıkılmasını pek istemiyor.
Bu da ister istemez tartışma konusu oluyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi