İhale yasasında yapılmak istenilen değişikliklerle ilgili madde görüşülürken söz almış Milletvekili Kazım Kurt.
Ulaştırma Bakanının da mecliste olduğunu fark ederek, sözü Eskişehir'in yer altına alınma çalışmaları devam eden Demiryolu hattına getirmiş.
Önce;
-"Tren yolunun yer altına alınma çalışmaları niçin yarım kaldı?" diye sormuş.
Ardından da...
-"Bu konu ile ilgili Eskişehir'i tatmin edecek bir çözümü ortaya koymanız lazım. Çünkü şehir içi Trafiğini felç ettiniz" demiş.
Kazım Kurt;
Bakanlığın, TCDD ve Tülomsaş tarafından verilen bilgilerle yanıltıldığını da söylemiş konuşmasında...
Son olarak da...
-"Hem Cumhurbaşkanı hem de Eskişehir halkı, Demiryolunun yer altına giren bölümünün şehrin girişinden çıkışına kadar olmasını istedi. Ama nedense bu olmadı. Küçülen yeraltındaki bölüm, halen yarım kaldı. Biran önce bu duruma estetik ve çağdaş bir proje yapılmazsa, Eskişehir'in ortasında Berlin Duvarı olacak. Bu durum da, İktidar Partisinin Eskişehir'de var olan artı puanının düşmesine neden olacak" demiş.
Eskişehir haberleri, Eskişehir gazeteleri, Eskişehirspor haberleri, Eskişehir asayiş haberleri, Eskişehir siyaset, Eskişehir belediyeleri, Son dakika Eskişehir haberleri, Eskişehir son dakika, Eskişehirspor son dakika