GÜNAY AYAZ ADAY OLMAMALIDIR!

DİSK Genel İş Sendikası Eskişehir Şubesi’nin 2’inci olağan genel kuruluna katılmak için Tepebaşı Turizm A.Ş. delege seçimleri geçtiğimiz gün yapıldı.
Seçimde 3 liste yarıştı.
Beyaz liste ile mevcut Başkan Günay Ayaz, mavi liste ile Coşkun Sakcı, yeşil liste ile de Tarık Hastürk karşı karşıya geldi.
Coşkun Sakcı 612 oy ile delege seçimini kazandı.
Mevcut Başkan Günay Ayaz ise 562 oy da kaldı…
Delege seçimlerinde galibiyet yakalayamayan Günay Ayaz, 19 Mart’ta gerçekleşecek olağan genel kurula liste çıkaracak mı çıkarmayacak mı hep birlikte göreceğiz.
Peki, Ayaz neden böyle açık ara fark yedi dersiniz?
İşçiler, emekçiler “gerçekleri” gördü de ondan…
Kendisi daha önce de Tepebaşı Belediyesi bünyesinde oluşturulan şirkette çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de emekçinin yanında durmamıştır.
Gazetecilere toplu iş sözleşmesinde yaşanan gerçekleri aktarmış ancak söylemlerinin arkasında duramamıştır.
Sonrasında oluşan gerilimin ardından Ayaz’ın yaptığı ilk iş de yine basın mensuplarını hedef almaktır, faturayı başkalarına keserek işin içinden sıyrılmaya çalışmaktır.
Hatta genel yayın yönetmenimiz Vedat Alp için de bir paylaşım da bulunmuş, işçilerin hakkını savunacağı yerde belediyeler arasındaki kavgaya aracılık etmiştir, işçilerin değil Tepebaşı Belediyesi’nin sözcülüğüne soyunmuştur.
Günay Ayaz’ın o yazısından bir kesiti yeniden hatırlatıyorum:
“Bugün İstikbal gazetesi köşe yazarı Vedat Alp’in Tepebaşı Belediyesiyle yapılan sözleşmeyle ilgili yazısı maksadını aşmıştır. Elbette her sözleşmede müzakere ve mücadele süreci olur ama önemli olan emek mücadelesi için önemli kazanımlar elde edilmesidir. Emek mücadelesinin siyasi amaçlar ve yıpratma için kullanılması kabul edilemez. Sayın köşe yazarına bir tavsiyemiz var. (Sol belediye) Odunpazarı işçilerine ne kadar demokratik ve refah içinde çalıştıklarını sormasıdır. Alacağı cevabın kendisine yeteceğini düşünüyoruz! Yoksa bizim üzerimizden yerel siyasi rant için değerli belediye başkanımızın yıpratma çalışması boşunadır herkes her şeyin farkındadır. Eskişehir de kimin daha demokratik ve ilerici olduğunu çok iyi biliyoruz.”
İşte bir işçi sendikası başkanı işçilerin haklarını bir kenara bırakarak, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç için siyasi kaygıya düşmüş, işçilerin haklarını bir tarafa koymuş, işçiyi ve emekçiyi unutmuş, belediyeler arasındaki kavgada köprü olmuştur.”
İşçi sendika başkanı Günay Ayaz, işçileri yarı yolda bırakmış bir sendika başkanıdır.
Günay Ayaz, artık ayyuka çıkan bu davranışıyla haddini aşmıştır.
İşçiler ise bırakın haklarını savunmayı, güven bile duyamayacağı Ayaz’a sandıkta gereken cevabı vermiştir.
Öte yandan Ayaz 2015 yılından beri sendikanın başındadır.
AKP’yi “koltuk” kaygısı nedeniyle sık sık eleştiren bir sendika başkanının oturduğu koltuğu bırakmama, inatla “mücadele” adı altında yarışması da bir çelişkiyi daha ortaya koymuştur.
Nacizane tavsiyem Günay Ayaz, genel kurulda aday olmamalıdır!
Mertçe kenara çekilmelidir, sendikanın önünü açmalıdır.
Delege seçimlerinde emekçi yine haktan yana tavrını koymuştur.
Ve bu sonuçlara göre denilebilecek tek cümle şudur:
“Yaşasın dayanışma, yaşasın örgütlü mücadele!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özge Zaim Arşivi