Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

ÖZÜR BORCUNUZ VAR

Kabul etmek gerekir ki, Balıkesir karşısında alınan ağır mağlubiyet Eskişehirspor'un ne ilk ne de son yenilgisi olacak. İtirazımızda zaten sonuca değil, sahadaki kişiliksiz futbola. Bu futbolun benzerini Rize'de görmüş o zaman Skibbe'yi suçlamıştık. Alman Hoca bu sefer Mersin maçının kazanan kadrosunu da bozmadı, taktiğini de. Peki, ne oldu da bu oyun ortaya çıktı diye sorarsanız, ister kazanma arzusu eksikliği deyin adına ister motivasyon yokluğu ama sahada doğru dürüst mücadele eden tek bir futbolcu olmadığını çok rahat söyleyebilirim.
Oynamadılar, mücadele etmediler, direnmediler bile. Bembeyaz formayla çıktılar maça yine bembeyaz formayla döndüler soyunma odasına. Ne bir çimen lekesi, ne de çamur izi vardı formalarda. Tek bir sarı kart bile görmedik. Çelme bile takmadık ki rakip futbolculara sarı kart görelim. Bazıları yine Skibbe'nin taktiğini, oyun planını ya da saha dizilişini eleştirebilir. Bana göre sorun başka yerde. Formsuz da olsa, antrenman yapmasa da, bazı futbolcuların yeri banko bu takımda... Eğer cezalı ya da sakat değilse Skibbe'nin prensleri direkt ilk on birde. Ne forma adaleti var, ne de forma rekabeti. Zaten forma rekabeti olmayınca, prenslerde canları istediği zaman oynuyor, istemediği zaman oynamıyorlar. O soğukta, o buz gibi yağmurlu havada onca taraftar gelmiş umurlarında bile değil. Nasıl olsa haftaya yine oynayacaklar. Alman Hoca maçtan sonra hayal kırıklığına uğradım dedi. Açıkçası bu şekilde devam ederse hem kendi hem de bizler daha çok hayal kırıklığı yaşarız. Skibbe'den en azından Alman disiplinine sahip, çalışkan, koşan, özverili bir şekilde mücadele eden bir takım bekliyorduk. Ortadaki tablo hiç de öyle değil. Tembel diye adı çıkan Sergen bile Bursa galibiyetinden sonra sadece 1 gün izin verdiği takımın başında hazırlıklara başladı. İşini ciddi yapmak, işine sahip çıkmak böyle bir şey... Başta da dediğim gibi biz bunca zaman ne yenilgiler gördük. Kızgınlığımız yenilgiye değil, sahadaki futbola.
Tabii, can sıkan başka bir konu daha vardı Balıkesir'de. Çok ağır, hiç hak etmediğimiz hakaretlere maruz kaldık. Maçı birlikte seyrettiğim Şirintepe Spor Kulübü Başkanı Kasım Karakaş'la da dönüşte aynı şeyi konuştuk. Skibbe'nin de, futbolcularında bize yedirdikleri küfürler ve ağır hakaretler yüzünden özür borçları var. Ne yapıp edip milli maç arasını iyi değerlendirsinler ve Sivas maçını kazanarak kendilerini af ettirsinler. Her türlü şartta bütün deplasmanlara giderek takımını destekleyen bu taraftar en azından bu özrü hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi