4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SAYDAM, ADİL VE DEMOKRATİK ÜNİVERSİTE

Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayn Prof. Dr AYDIN' n, Pazartesi günkü basn toplantsna katldk. Toplantda, Anadolu Üniversitesi bugünü ve geleceği üzerinde dikkat çeken açklamalar yapld. Özellikle de demokratik, adil, şeffaf, hesap sorulabilir ve hesap verebilir, kurumsallaşmay ve liyakat esasl yönetim anlayşnn, tüm birimlerde pekişmesinin sağlanacak ve üniversitede, reform niteliğinde yeniden yaplandrlacak.
Sayn Pof. Dr. AYDIN ve ekibini, topluma katk veren, ülkenin ve kentin sorunlarna akademik bakş açsyla çözüm üreten, bir üniversite yapmakta kararl gördük. Hedef ise Anadolu Üniversitesi' ni, evrensel, çağdaş, demokratik, proje ve değer üreten örnek bir üniversite haline getirmektir.
Anadolu Üniversitesi, yeni dönemde, "AR-GE" çalşmalarna da önem verecektir. Özellikle de Prof. Dr. MANDAL' n, araştrma'dan görevli rektör yardms olmas, bu alandaki çalşmalarn, ciddi tutulduğunun da işaretidir. Anadolu Üniversitesine göre de kalknmann temel dinamiklerinden olan, bilginin ve teknolojinin üretimi, yaylmas ve paylaşm, günümüzde yaşamsal bir önem taşmaktadr. Bu nedenle de ülkemizin ve kentimizin, çağdaş dünyann güçlü ortaklarndan biri durumuna gelmesi için, bilim adamlarmza ve Anadolu üniversitelerimize, büyük görevler düşmektedir.
Basn toplantsnda, ülkemiz ve Eskişehir' de, üniversitenin, mevcut imkânlar ile sanayinin mevcut imkânlar birleştirilerek sistemli bir şekilde yeni stratejiler belirleneceği söyledi. Bu strateji hem ülkemiz, hem de Eskişehir açsndan yaral bir stratejidir. Çünkü ister teknoloji transfer edilsin, isterse teknoloji üretilmeye çalşlsn, her iki durumda da yetişmiş insan gücüne ve bilgi birikimine ihtiyaç vardr. Ayrca üniversitelerdeki mevcut bilgi birikimi ve yetişmiş insan gücü ile sanayinin mevcut tecrübesi ve finanssal gücünün bir sistem dahilin de birleştirilmesi sonucu, elde edilecek bilimsel, teknolojik ve ekonomik faaliyetler, her iki kesime de ciddi fayda sağlayacaktr.
Şu bir gerçek ki Anadolu Üniversitesi' nde, bugüne kadar elle tutulur, gözle görülür, bilim ve Teknoloji Geliştirme stratejisi göremedik. Maalesef Türkiye' deki üniversiteler ve sanayi, teknolojiyi geliştirmek, bilimsel çalşma yapmak veya Ar-Ge çalşmalar yerine, teknoloji satn almay benimsemişlerdir. İnşallah! Sayn Prof. Dr. AYDIN ve ekibi ile birlikte, Anadolu Üniversitesi sürekli, kalc ve sonuç alc bilim ve teknoloji politikalar ile üniversitenin, bu alandaki makûs talihini yenecektir
Şüphesiz, üniversiteler, sadece eğitim kurumlar değildir. O nedenle de pek çok öğrencinin tercihte önemsedikleri, en önemli konulardan biri de üniversitelerin, sosyal yaşantsdr. Anadolu Üniversitesi, yeni dönemde, bu alanlarda ve öğrencilerin serbest zamanlarn değerlendirmelerinde, yeni stratejiler belirleyerek, hayata geçirecektir.
Öğrencilerle ilgili bu girişim, üniversitelerde, öğrencilerin dersleri dşndaki serbest zamanlarnda, dinlendirici, meşgul edici, eğlendirici, ksaca hayata bağlayc, imkân ve olanaklarn sağlanmas, öğretim çalşmalar kadar önemlidir. Çünkü bu tür faaliyet ve etkinlikler öğrencilere ruhen ve bedenen canllk getirecektir, derslerde, hatta hayatta başarl olmalarna da katkda bulunacaktr. Üniversite öğrencilerin, serbest zamanlarn değerlendirmeleri hususunda, hem Anadolu Üniversitesi bünyesinde, hem de belediyeler ve diğer kurum/kuruluşlarla işbirliği yaparak kentte, öğrencilerin serbest zamanlarn değerlendirebilecekleri, onlara layk mekânlarn gerçekleşmesi için de gayret gösterecekler.
Aslnda gençler için ne yaplsa azdr. Çünkü gençlik ve üniversite, çağmzda toplumlarn, en can alc kesimidir. Yine üniversiteler, milletin güçlenme ve yükselmesinin ana kaynağdr. Türk milletinin de bağmszlğ ve ülke bütünlüğünün teminatdr. Bu nedenle de Sayn Prof. Dr. AYDIN ve ekibi, Gençliğin meselelerini, eğitimlerini, gençliğin milli meselelere karş ilgisi ve tavrn, gençliğin beklentilerini ve ona verilemesi gerekenleri, sürekli gündemde tutmakla kalmayacak, bizzat icraatlar ve etkinlikleri ile de gösterecektir. _ Hülasa Anadolu Üniversitesi, sürekli değişen ve gelişen bir üniversite olacak, çağdaş eğitim ve yönetim ilkeleri, Atatürk İlke ve Devrimleri rehberliğinde, ulusal ve evrensel değerlerle buluşan, araştran, sorgulayan, bilgi üreten, ülke sorunlarna duyarl olan ve çözüm üreterek de katkda bulunan bir üniversite haline gelecektir. Zaten yeni yönetimin hedefi de Anadolu Üniversitesini, Türkiye ve dünyann yldz üniversitesi yapmaktr.
Basn toplants sonras, edindiğimiz intiba, Anadolu üniversitesi, önümüzdeki dönemde, reform niteliğin de yeniden yaplandrlrken, stratejiler de değişiyor. Sayn Prof. Dr. AYDIN ve ekibi sayesinde, Anadolu Üniversitesi, her geçen gün, bir adm daha ileriye atarak, evrensel üniversite olma yolunda, önemli mesafe kat edecek, dünya üniversiteleri arasndaki hak ettiği yeri de mutlaka alacaktr.
Sayn Prof. Dr. AYDIN ve ekibini kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi