SEVİNSEK Mİ ÜZÜLSEK Mİ?

Eskişehirspor Fransa devi Marsilya'yı dün resmen elinden kaçırdı.
Yıllar sonra Avrupa kupalarında mücadele etme hakkını elde eden Eskişehirspor ikinci turda zayıf İskoçya takımını elerken üçüncü turda ise Fransa'nın temsilcisi Marsilya'yı konuk etti.
Marsilya takımını anlatmaya hiç de gerek yok. Birçok oyuncusu milli takımlarda görev yapan konuk ekip karşısında Eskişehirspor'un şansı çok az görünüyor. Hatta çok bilenler Es-Es bu takımdan 3-5 yer hesapları da yapıyordu. Ancak dün sahada yüreğini ortaya koyan futbolcuları izledik. Sahada basmadık yer bırakmayan, birbirleri ile yardımlaşan Eskişehirsporlu futbolcular kalesinde gol de görmesine rağmen oyundan kopmadan mücadele edip sanki yıllardır Avrupa kupalarında mücadele ediyormuş gibi oynadılar.
Eskişehirspor kalesinde tehlikeler de yaşasa beklenenden daha coşkulu ve tempoluydu. Rakip eksiklerle gelmiş olabilir. Ancak sonuçta Marsilya ile oynuyorsun. Sahadaki futbolcular kadar tribündeki taraftarın coşkusu da görülmeye değerdi. Her zaman görevini fazlasıyla yapan Eskişehirspor taraftarı dün yine büyüklüğünü bütün herkese gösterdi. Maçtan saatler öncesinde tribünlere koşan ve hiç susmadan 90 dakika takımı destekleyen Eskişehirspor taraftarını ne kadar övsek az olur.
Sonuçta dün tarihe tanıklık yaparken Marsilya'yı elimizden kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Beraberliğe kesinlikle sevinmedim. Çünkü Eskişehirspor bu takımı dün yenmeliydi. Artık önümüzdeki Perşembe günü oynanacak olan rövanş maçında skor ne olur bilmem. Ancak Eskişehirspor dünkü maçta bütün Türkiye'ye taraftarı ile birlikte büyük coşku yaşattı. Fenerbahçe ve Bursaspor'un Avrupa kupalarında adeta 'Mahalle takımı' niteliğindeki ekipleri yenemezken Eskişehirspor'un Marsilya karşısındaki beraberliği de hiç de küçümsenmemeli.
Bravo yüreğini ortaya koyan futbolculara... Bravo tribündeki büyük taraftara...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi