-"Biz içkiye karşı değiliz. İçkili mekânların da karşısında değiliz. İsteyen bu mekanlara gider ve içki de içer. Kimseye de "İçme", "Gitme" demeyiz. Bizim partimizde de içki içenler var. Biz yüzde 50 oy almış bir partiyiz. Bu oy oranı içinde elbette içki içeni de, başka alışkanlıkları olanı da vardır"
Bu sözler, AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata'ya ait.
Söylemiş olduğu bu sözlerin ardından, konuyu Vural sokağa, yani Barlar sokağına getiriyor...
-"Böyle bir sokak düzenlemesine karşı olduklarını ifade ediyor açık açık.
Ve bu sokakla ilgili hemen her gün yakınma geldiğini dile getirip;
-"Bu sokak kalkmalı" diyor.
Kendisine, ortada büyük bir çelişki olduğunu söylüyoruz...
-"Hem içkili mekana ve içkiye karşı olmadığını söylüyorsunuz, hem de Barlar sokağının kaldırılmasını istiyorsunuz. Bunda biraz çelişki yaşamıyor musunuz?" diye soruyoruz.
-"Aynı şey değil "diyor önce Vahap Ata...
Ardından da...
-"Yine Tepebaşı Bölgesinde birbirinden mesafeli mekanlar var. Hiçbirinden Barlar sokağından olduğu kadar yakınma gelmiyor. Buradan çok yakınma gelmesi, aynı türden işyerleri ile şehrin ortasında bir bölge oluşturulmuş olmasıdır" diyor.
Vahap Ata'ya bu kez;
-"Aynı Barlar Sokağı, bir önceki dönemde de vardı. O zaman belediye Başkanı da sizin partinizdendi. Niçin bugün kalkmasını istediğiniz sokağı o zaman kaldırmadınız?" diye soruyoruz.
Doğrusu net bir cevap alamıyoruz.
Sadece...
-"Bir önceki dönemde yalnızca ruhsatlar yenilendi" diyebiliyor.
Aslına bakacak olursanız...
Vahap Ata, kendi partilerinden olan bir önceki Belediye yönetimi ile ilgili rahat konuşabilse, belki haklılığını daha iyi anlatabilecek, hem de olabildiğince rahat konuşabilecek.
Ama bir yanda, önceki dönem kendi partisinin Belediyesi, diğer tarafta Barlar sokağına muhalefet yapma görevi olunca, haklılığını anlatmakta da haliyle biraz zorlanıyor...
Eskişehir haberleri, Eskişehir gazeteleri, Eskişehirspor haberleri, Eskişehir asayiş haberleri, Eskişehir siyaset, Eskişehir belediyeleri, Son dakika Eskişehir haberleri, Eskişehir son dakika, Eskişehirspor son dakika