Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şubesi'ni ziyaret eden Odunpazarıspor Başkanı Salim Alper Kayar, kulübün iki yıl içinde 2. Lig’den Süper Lig'e yükselmesinin en önemli nedeninin altyapıya yapılan yatırım olduğunu söyledi.
Kayar, Belediye Başkanı Kazım Kurt'un spora verdiği destek sayesinde özellikle kentin farklı mahallelerinden yetenekli gençlerin hentbola kazandırıldığını belirterek, “Altyapımız ne kadar güçlü olursa başarı da o kadar kalıcı olur” dedi.
Avrupa heyecanı başlıyor
Süper Lig’deki ilk sezonlarında Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandıklarını hatırlatan Kayar, Eylül ayında çekilecek kura sonrasında Eskişehir'in Avrupa heyecanı yaşayacağını ifade etti. Kayar, “Bu şehir yeniden hentbolda bir ekol olabilir. Avrupa takımlarını Eskişehir'de ağırlayacağız. Bu şehir için önemli bir fırsat” diye konuştu.
“Önceliğimiz Eskişehir'in çocukları”
Kulüp politikalarının temelinde yerli ve genç oyuncuların bulunduğunu belirten Kayar, aidiyet duygusunun başarıda önemli rol oynadığını söyledi.
“Eskişehir'in çocuklarına öncelik veriyoruz. Kendi şehrinin formasını giyen sporcuların kulübe çok daha büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diyen Kayar, tüm Eskişehirlileri yeni sezonda kadın hentbol takımını desteklemeye davet etti.
Gençleşme operasyonu
Odunpazarıspor Başantrenörü Hüseyin Taşcan ise yeni sezon öncesi önemli bir yapılanma sürecinde olduklarını açıkladı. Takımın yaş ortalamasını 30’lardan 22'ye düşürdüklerini belirten Taşcan, “Kalıcı başarı için genç, dinamik ve gelişime açık bir kadro oluşturuyoruz. Hedefimiz önce sistemi kurmak, ardından başarıyı kalıcı hale getirmek” dedi.
Transferler bitmek üzere
Transfer çalışmalarında sona geldiklerini ifade eden Taşcan, kadroya katılacak son oyuncuyla yapılacak görüşmenin ardından transfer dosyasını büyük ölçüde kapatacaklarını söyledi. Taşcan, “Odunpazarıspor'un hedefi hiçbir zaman küçük olamaz. Bu kulübü Süper Lig'de kalıcı hale getirmek ve tribünleri doldurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.





