Çocuk felci için dünyayı geziyor! Şimdi Eskişehir'de...

Çocuk felcinden sağ kurtulan bir Roteryen, bu hastalıkla mücadele için fon toplamak için Uluslararası Rotary’nin çocuk felci ile mücadelesini desteklemek için Avrupa'da 16 ülkeyi kapsayan farkındalık turu gerçekleştiriyor. Polio Çocuk Felci Farkındalık standı çalışması Eskişehir Adalar Migros önünde gerçekleşti.
POLİO FARKINDALIĞI OLUŞTURUYORLAR
Yaptıkları çalışma konusunda konuşan Anadolu Rotary Kulüp Başkanı Mert Yüksel, "Dünyada çocuk felcinin bitirilmesine yönelik Rotary kulüplerinin büyük çabası oldu. Bu çabaya ilişkin olarak Türkiye'de ve dünyada birçok çocuk felci vakası görülmüyor. Küçük çocuklarda 3 doz olarak ağızdan vuruluyor ve aşıyla önüne geçilebiliyor. Sadece çocuklarda da değil, yetişkinlerde de görülebiliyor ama daha düşük bir oranda. Biz de bu çocuk felci Afrika'da ve daha geri kalmış ülkelerde bitirmek amacıyla burada bir etkinlik yapıp farkındalık oluşturmak, dikkat çekmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak da Hintli Rotaryen Bashar isimli dostumuz var. O Berlin'den çıkarak 9 Avrupa ülkesini gezdi ve son durak Çekya olmak üzere 10 ülkeye daha gidecek. Bashar, Polio farkındalığı oluşturmak amacıyla bu seyahatlerde bulunuyor. Onunla birlikte burada bu etkinliği gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
“AŞILAMA SON DERECE ÖNEMLİ”
Bashar Asfour’un çocuk felciyle mücadelesini şu ifadelerle aktarıldı:
"Henüz 10 aylıkken Çocuk Felci hastalığına yakalandı. Uzun süren tedavisi, dayanılmaz acı ve ıstırap anlarıyla geçti ve gençliğini hastanelerde ve tıbbi kurumlarda geçirdi, şiddetli enfeksiyonun sonuçlarıyla mücadele etti, birçok ameliyat geçirdi ve bu süreç boyunca ailesi tarafından desteklendi: acı verici ve gözyaşlarımın sürekli aktığını hatırlıyorum, acıdan değil ama topallayarak ama koltuk değneği olmadan veya elimi dizimi tutmak için kullanabildiğim iyileşme sürecimin son aşamasını gerçekleştirebilmenin sevincinden dolayı Bashar Asfour, "Aşılama son derece önemli ve bu görevi asla hafife almamalıyız."
Asfour, şimdiye kadar yaptığı seyahatler ve çalışmalarla 103 bin dolar topladı. Asfour’un hedefi ise 250 bin dolar toplamak.